Londonra vessétek

2015. május 11. 10:33

Milibandék győzelme az európai balközép ellen-offenzívájának kezdetét jelenthette volna, ez most elmarad. Téved azonban, aki mindezt csupán politikai folyamatként érzékeli.

2015. május 11. 10:33
Galló Béla
Galló Béla
Mozgástér blog

„Milibandék győzelme az európai balközép ellen-offenzívájának kezdetét jelenthette volna, ez most elmarad. Téved azonban, aki mindezt csupán politikai folyamatként érzékeli. Sokkal súlyosabb és mélyebb társadalmi mozgások alakítják ma a közéletet, mintsem beérhetnénk a politika analizálásával.

Brit elemzések szerint Miliband, személyi vonzerejének hiánya mellett, többek közt azért bukott nagyot, mert szakított elődje, Tony Blair középre nyitó politikájával. Balra helyezte a Munkáspárt üzeneteinek súlypontját, ami Angliában úgymond nem hasított, miközben Skóciában viszont úgy találták, hogy még így sem eléggé baloldali. Az ellentmondás – cseppben a tenger – tükrözi az európai balközép mindmáig feloldatlan szociológiai skizofréniáját.

Egyszerre kellene elcsábítaniuk a középrétegeket s reményt adniuk a kilátástalansággal küszködő szegényebb társadalmi csoportoknak.

E néppárti trükköt a Munkáspártnak nem sikerült alkalmaznia; mentségükre legyen mondva, Ed Miliband kedvezőtlenebb gazdasági-társadalmi viszonyok közepette próbálkozott vele, mint annak idején Tony Blair.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurcsányi
2015. május 11. 14:47
A balliberális expressz Londonból szédítő sebességgel megindult!A LEJTŐN!
OberEnnsinnen
2015. május 11. 14:45
Talán, ha Gy. F.-et, esetleg Tóbiást Londonba hívja a Miliband gyerek, lehetőleg jóval a választások előtt, hogy a jó ánglusoknak legyen elég idejük megemészteni a Böszme és barátai baloldali, munkáspárti eszmei mondanivalóját. Elvégre Gyurcsány is, Tóbiás is, mint anno Lenin, igazi, valódi, nagy munkások voltak.
apoa
2015. május 11. 11:27
Az európai emberek szeme kezd rájönni, hogy mit várhatnak a baloldaltól. Kivéve a franciákat, meg az elvakult DK-sokat.
Fakutya Vigyora
2015. május 11. 11:11
Legalább egy saját kibaszott cimet kitalálhatnál bazmeg, ha azt akarod, hogy elolvassanak. A faszom ezekbe az igénytelen idiótákba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!