Tovább bosszantja-e Brüsszelt a brit–magyar szövetség?

2015. május 07. 21:57

A kommunikációs panelek és egyéb külsőségek alapján a brit–magyar csapat a jövőben is jól elműködhet, már ha Cameront újraválasztják.

2015. május 07. 21:57
Tóth Gergely
Index

„Az uniós csúcsokon Cameron rendszerint különutas álláspontot képvisel (mármint a hagyományos német–francia tengelyhez képest), és mivel a tagállamoknak mindenképpen konszenzusra kell jutniuk, ezért a brit vétó önmagában is elégnek szokott bizonyulni – inkább a vétó nyomatékosításához van szükség szövetségesekre. Például Orbán Viktorra. Az elmúlt években a magyar miniszterelnök két fontos válságban is Cameront választotta az egységes uniós döntéssel szemben. (...)

Mint az köztudott, az idei Orbán-évértékelőn bevezetett keményen dolgozó kisember hívószó a Cameron által 2013 óta sulykolt For hardworking people szlogen tükörfordítása.

A kommunikációs szlogenek lenyúlása – ami egyébként nemzetközileg abszolút bevett gyakorlat – mellett azonban a két pártnak szakpolitikai szempontból nincs sok köze egymáshoz. És bár Orbán a brit közvélemény előtt szeret Thatcher-rajongóként mutatkozni, de ez a kötődés is inkább csak érzületi, nem pedig tartalmi. Mégis, a kommunikációs panelek és egyéb külsőségek alapján a brit–magyar csapat a jövőben is jól elműködhet, már ha Cameront újraválasztják.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polnemkor
2015. május 08. 08:20
Hahaha! :)
Eisenberger Benjámin
2015. május 08. 00:55
Már újraválasztották.
zolka50.50
2015. május 07. 23:17
Megnyugtatlak, bunkóka, az exit poll szerint a konzervatívok nyertek, s habár a LibDem sokat veszített, valószínűleg elég képviselőjük lesz, hogy folytassák a kormányzást.
paraklétosz
2015. május 07. 23:01
Mi az a "kommunikációs panel"? A büfészakosok pultja?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!