Dublini dilemma

2015. június 25. 10:14

Ha pedig minden, az idén várható 120 ezer illegális bevándorló előtt bezárja a kapuit Nyugat-Európa (mint az történt egyébként nemrég az Olaszországból továbbállni szándékozó Észak-Afrikából érkezettekkel), akkor nekünk közel 200 milliárd forintunkba kerülne az ellátásuk évente.

2015. június 25. 10:14
Czirják Imre
Napi Gazdaság

„Legutóbb két napja, kedden döntött rekordot az egy nap alatt a határon átszökő illegális bevándorlók száma, 876 fővel. De lehet, hogy mire ezek a sorok megjelennek, már újabb napi csúcs született. Idén óvatos becslések szerint is átlépheti a 120 ezret a Magyarországra érkező illegális migránsok száma. Egyszerűen nincs arra kapacitásunk, hogy ellássuk őket, ha Nyugat-Európa bezárja a kapuit előttük. Lapunkban is megjelent: szakértők szerint egy illegális bevándorló eltartása legkevesebb 4300 forintunkba kerül egy nap. Számoljunk egy kicsit: a 15 ezer Magyarországra visszatoloncolt migráns ellátása 64 millió 500 ezer forintba kerülne naponta! Éves szinten ez már 23,5 milliárd. Ha pedig minden, az idén várható 120 ezer illegális bevándorló előtt bezárja a kapuit Nyugat-Európa (mint az történt egyébként nemrég az Olaszországból továbbállni szándékozó Észak-Afrikából érkezettekkel), akkor nekünk közel 200 milliárd forintunkba kerülne az ellátásuk évente.

Ezek azok a kényszerek, amelyek hatására Magyarország felkészülési időt kért a dublini rendszerből következő tolonchatározatok végrehajtására. Például addig, amíg a déli határra tervezett kerítés elkészül. Vagy, amíg az Országgyűlés elfogadja azt a törvényt, amelynek nyomán a kormány rendeletben határozhatja meg a biztonságosnak ítélt harmadik országok körét. Ezt követően ugyanis ha valaki biztonságos helyről érkezett Magyarországra, akkor a menedékkérelmét azonnal el lehetne utasítani. Ha pedig illegálisan lépte át a határt, akkor vissza lehetne toloncolni. Ezek azok az intézkedések, amelyek végre feltartóztathatják a hazánkra és Európára zúduló illegális bevándorlók áradatát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2015. június 25. 15:24
Holnap már 2000 milliárd lesz,jópofa az új kormánylap...
brekker
2015. június 25. 13:25
Dublinban, nagy nap van...
madarasi.abel
2015. június 25. 12:49
A biztos, hogy Magyarország nem képes egyedül fogadni a menekülteket. De kérdem én: kért a kormány segítséget az EU-tól? - kért pénzt ideiglenes szálláshelyek kialakítására? - kért pénzt az itteniek elátására? - kért felszerelést, esetleg embereket a határ védelmének fokozására? - kért embert, egyebet a menekültek státusának tisztázására? Nem, a kormány nem tett ilyet. Csak pampog, s mutogat nyugat felé. Pedig néma gyereknek az anyja. Az EU-nak ugyanis vannak pont ilyen célokra elkülönített forrásai. Ebből is látszik, hogy fityeszéknél nem a probléma megoldása a fontos, hanem a hangulatkeltés: addig sem arról szól a beszéd, ami számukra oly kínos (ledlámpák, quaestor kártalanítás, az újabb dohánymutyi, Paks2, csak hogy az utóbbi hét terméséből szemezgessek).
pitypang1125
2015. június 25. 11:47
Nekünk is le kell zárni a határokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!