Jobbik énünk

2015. június 25. 12:08

Az olimpiai álomba újra ringatott országnak olyan mesét sző a reménykedés, hogy 2024-ben akár mi is otthont adhatunk a legnagyobbak legnagyobb viadalának.

2015. június 25. 12:08
Werner Krisztina
Kisalföld

Az olimpiai álomba újra ringatott országnak olyan mesét sző a reménykedés, hogy 2024-ben akár mi is otthont adhatunk a legnagyobbak legnagyobb viadalának. Elkészült ezerháromszáz oldalnyi tanulmány, ami bizonyítja, hogy lehet nyereségesen olimpiát rendezni Magyarországon.

Négyszázkilencvenmilliónál tart a megvalósíthatósági tanulmány ára, amiben kiszámolták, hogy huszonötezer önkéntes kell a biztonságos rendezéshez.

Végeláthatatlanul sorolhatnám az aggályaimat, a félelmeimet, a hozzá nem értésünket, a korrupcióra való hajlamunkat, az egymás iránti gyűlöletünket, az irigységünket, az úrhatnámságunkat és a kapzsiságunkat. Biztosan más lenne országlakóként megélni a tűz fellobbanásáig vezető utat, mint fotelból ámulni a nyitóceremónia csodáján egy távoli országból. Kilenc év nagy idő. Kerül, amibe kerül, ideje jöhetne az összefogásnak, a büszkeségnek, az örömkönnyeknek. Azt kívánom ma, az olimpiai világnapon, hogy jusson az Olümposz hegyén lakó Zeusz főisten fülébe a magyar szándék – a jobbik énünk megélésére.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szuverén
2015. június 26. 07:26
-Őrület, ez az össznemzeti őrület! Még olyan szuverén személy, mint a főpolgármester sem mer (nem mer!!!) nemet mondani. Dzsentriszellem, szabadult ki a palackból. Nem először. -Én mint a; 2x2 igazságát tisztelő műszaki, kénytelen vagyok költőkre hivatkozni. Akik általában; 2-ig, sem tudtak számolni. -"...Az álmodozás az élet megrontója, mely kancsalul festett egekbe néz..." Jóllehet, ez szerelemről szól. Az olimpia is, a szerelem az olykor, irracionális érzelem kategóriája. -"...Vigyázó szemetek ... (Görögországra) vessétek...." Az olimpiájuk is segítette őket, gödörbe gurulni. Jut eszembe a; 4-es látvány-luxus-metró, káosz-presztis-rém-álom. Csak kevesen tudják, ha nem lesz meg a "beígért" utaslétszám, az UNIO visszakéri a támogatást. Úgy; 100 milliárd. -Megvalósítási tanulmány? A 2x2 igazságával is, azt bizonyítok be amit akarok! Tárgyilagos tisztesség is kell. Morál!!!
lacipaci
2015. június 25. 21:02
Lehet, hogy tévedek, de nem hiszem. Nagypapa és apuci MSZMP&MSZP.
brekker
2015. június 25. 18:49
Tulajdonképpen miért ne dobnánk be a Budapest nevet a világ köztudatba, ha úgyse nyerünk. Azért egy szigorú költségkontroll nem ártana.
atila68
2015. június 25. 16:28
Krisztina drága! A magyar szórend ugyan elég kötetlen, de ennek ellenére önnek sikerült elrontania az érthetőség rovására.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!