A mi borszakértőnk

2015. július 31. 10:32

Emberünk négy alkalommal vett részt okításon, amely magyar nyelven zajlott. Nem tudom, négy alkalommal mit lehet megtanulni a borokról.

2015. július 31. 10:32
Doros Judit
Népszabadság

„Nagy az ógás-mógás, amiért a Miniszterelnökség egyik munkatársa 220 ezer forintért kapott alap-, közép- és felsőfokú borismereti képzést, természetesen közpénzből. Ha saját maga fizette volna a kurzust, most nem lenne hír. Nagyjaink enynyi pénzt egyetlen szolid vacsorára, egy negyednyi Louis Vutton hátizsákra költenek el.

Vagyis józan paraszti ésszel kijelenthető, hogy kár ilyen aprópénzért negatív hecckampányt kockáztatni, de szerencsére mi nem vagyunk kormánytanácsadók. Nekik ugyanis legalább így utólag fel kellene hívniuk telefonon az immár felsőfokú végzettségű borismereti szakértőt, hogy elmész te a fenébe, nincs nekünk elég bajunk a drótkerítéssel, most még te is?!

Emberünk négy alkalommal vett részt okításon, amely magyar nyelven zajlott. Nem tudom, négy alkalommal mit lehet megtanulni a borokról. Van, aki azt mondja, ehhez egy élet is kevés, más az elméleti tudás helyett – érthető okokból – inkább a gyakorlatra helyezi a hangsúlyt. De engedjük meg: intenzív képzés dúlt, s a felesleges sallangokat kapásból kihagyták. Hamvas Béláról például szó sem esett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2015. november 10. 21:41
A cikk nagymennyiségű gonosz rosszindulatot tartalmaz, ezért fogyasztása ellenjavalt. Persze aki Lendvai Ildikóhoz van szokva az elviszi lábon.
Peter8811
2015. augusztus 16. 16:43
Mit lehet megtanulni 4 óra alatt? Pl., hogy a szőlő levelén perenoszpóra van és nem Teller Ede.
nanemáne
2015. augusztus 13. 13:26
A hülyéknek 100 előadás is kevés.
csurcsányi
2015. augusztus 13. 13:26
Na nem is gondoltam volna,hogy a Népátszaboságnál van már ilyen"komoly" borszakértő.Biztos apja kannás borán nőt fel, a drága.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!