Orbán óriásit hantázott legújabb nemzeti konzultációjáról

2015. július 28. 11:50

Az Európai Unió bevándorláspolitikai stratégiája éppen hogy most születik meg, Magyarország azonban egyetlen plusz menedékkérő ügyét sem hajlandó elbírálni.

2015. július 28. 11:50
hata.mari
Ténytár

„A kormány adatai szerint 8 millió »bevándorlásról és terrorizmusról« szóló kérdőívet küldtek ki szerte az országba, ebből 1 millió 254 érkezett vissza, tehát az összes kiküldött ív alig több mint 15 százaléka.

Orbán Viktor olvasatában ez a 15 százaléknyi visszaküldő jelenti a magyar embereket. Tusványosi beszédében a konzultáció eredményeit úgy interpretálta, hogy a »magyar emberek« (a kérdőívet visszaküldők kétharmada) kétharmada fontosnak tartja a terrorizmus térnyerésének kérdését, valamint, hogy a »magyar emberek« háromnegyede gondolja úgy, hogy a bevándorlók a magyarok megélhetését, munkahelyét veszélyeztetik. Mindez a valóságban azt jelenti, hogy a megkérdezettek 8,3 százaléka tartja fontosnak a kérdést, és 9,3 százaléka érzi veszélyben a magyarok munkahelyét. (...)

Tovább elemezve a konzultáció eredményeit, Orbán kimutatta, hogy a magyarok négyötöde szerint megbukott Brüsszel megközelítése a bevándorlás kérdésében. Azon kívül, hogy a magyar emberek továbbra sem megfeleltethetőek a válaszadók 15 százalékával, az Európai Unió bevándorláspolitikai stratégiája éppenhogy most születik meg, (ez alapján a tagállamok önkéntesen vállalják majd a menekülthullám okozta pluszterheket) Magyarország azonban egyetlen plusz menedékkérő ügyét sem hajlandó elbírálni, így tulajdonképpen mi vagyunk azok, akik kimaradunk a közös erőfeszítésből. Persze erre nyilvánvaló indokunk a sokszorosára duzzadt menedékkérő-hullám, de azért az szimbolikusan mégsem túl gáláns, hogy egyetlen plusz menedékkérővel sem vagyunk hajlandóak számolni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya Vigyora
2015. július 29. 00:52
Ha az un. hvg hivatkozik az un. ténytárra, akkor tényleg vagy a Baló vagy a Lipovec faszi csinálja.
imres
2015. július 28. 23:06
Ténytár elvtárs! Ugyanezt eljátszottátok számtalan alkalommal 2014 előtt is. A Fidesz mégis kétharmaddal nyert. Ezek szerint valahol nem stimmel a logikátok. Mondjuk engem az lepne meg, ha stimmelne, hiszen segghülyék vagytok.
kitiltott
2015. július 28. 22:54
te barom KAKA hari.. ha annyira akartak volna tiltakozni..miért nem szavaztak nemmmel te okos matek tanár..
néhai Ch.Pilot
2015. július 28. 22:33
Lehet próbálni jelentéktelennek feltüntetni ezt a konzultációt. A tény az, hogy soha egyetlen szervezet, intézet sem végzett ilyen nagy létszámú résztvevővel közvéleménykutatást. Nem átallják 1500-2000 személy véleményét reprezentatívnak (az egész lakosságra jellemzőnek) tartani, ezt meg - mely a telses lakósság minimum 10%-ának véleménye - nem tartják annak. Holott ráadásul még a közvéleméynkutató intézetek nem is semlegesek, egyes politikai, vagy gazdasági szervezetek megrendelésére dolgoznak és semmi garancia nincs arra, hogy ne csalnának, hogy megrendelőik kívánsága szerinti eredményt hozzanak ki. Ehhez képest ezt a hatalmas felmérést a legsemlegesebb szerv, Magyarország kormánya végeztette. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!