Két képernyő jobb, mint egy!

2015. július 28. 09:12

Egy átlagos felhasználó majdnem napi 250-szer veszi kezébe az okostelefonját, és több mint 3,5 órát használja.

2015. július 28. 09:12
Szűts Zoltán
Médiahorizont

„A Tecmark marketingügynökség több mint 2000 ember bevonásával készült 2014-es kutatása szerint egy átlagos felhasználó majdnem napi 250-szer veszi kezébe az okostelefonját, és több mint 3,5 órát használja. Még azelőtt megnézi e-mailjeit és Facebook üzeneteit, mielőtt felkelne az ágyból, minden harmadik pedig már elveszve érzi magát az okoskészüléke nélkül, ezért az gyakorlatilag folyamatosan ott van a kezében.

Egy 2012-ben készült Nielsen felmérés pedig még arra is kitér, hogy a 18 és 24 év közötti fiatalok harmada a mosdóban, fürdőben, mellékhelyiségben is elszakíthatatlan a telefonjától.

A másik tény az, hogy az ember társasági lény, és társalgási témákat keres, hogy kapcsolatokat létesítsen. Sokan korábban is csak azért néztek meg bizonyos műsorokat, hogy legyen közös témájuk, gondoljunk csak a Szomszédokra vagy a Dallasra. Ma sokan azért néznek meg műsorokat, hogy utána posztoljanak, csevegjenek róluk a Facebookon, írjanak a Twitteren, majd az így kialakult vitában részt vehessenek, valahová tartozhassanak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2015. augusztus 07. 11:36
Valaha,ha az ember utazott például vonaton igen hamar talált beszélgető társat.Édesapám a felszállás után öt perccel legalább három utastársával beszélgetett. Mi van ma? Az idősebbek még csak csak találnak társat.A fiatalok behúzódnak a sarokba,előveszik a telefont,bedugják a fülüket és bámulják a képernyőt,időnként megnyomnak egy-egy gombot. Őszintén,nem értem Szűts Zoltánt!!!!!!
sobrk
2015. augusztus 01. 10:34
Nem látok, nem hallok, nem beszélek.
sobrk
2015. augusztus 01. 10:34
Mint a három majom, pontosan.
Akitlosz
2015. augusztus 01. 10:34
Nem minden ember társasági lény. Vannak aszociális emberek is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!