Gáz van

2015. július 06. 22:05

Miképpen lehetett idáig eljutni, hogy marginalizálódhattak így a szocialisták?

2015. július 06. 22:05
Villányi Károly
Napi Gazdaság

Válság ez a javából. Nincs alkalmas vezető. Nincs utánpótlás. Nincs jövőkép. Keresve sem találni egy főiskolást, egy egyetemistát, akinek az a vágya, hogy az MSZP-ben politizálhasson. Ezek az ambíciók már inkább a szégyellni való kategóriába tartoznának.

A hírek szerint Mesterházy Attila visszatérne. Talán vissza is tér. Pártelnök lehet majd megint, kormányfőjelölt már biztosan nem. Botka László is bejelentkezhet. Persze könnyen előfordulhat, hogy kér még négy évet. Úgy szokta.

Az ember szinte látja, ahogy a 2018-as választások közeledtével küzdenek az elemekkel. Szakértői kormányt szorgalmaznak majd a többi baloldali kis párttal együtt, és közösen akarnak jelölni miniszterelnököt is. Mindegyik a saját jelöltjét jelölné közösen.

Miképpen lehetett idáig eljutni, hogy marginalizálódhattak így a szocialisták? Számos hiba, körülmény mellett, egyszerűen minden politikai törvényszerűséget félretéve ellenezniük kellett a meghatározó és egyben népszerű – mi több, baloldalinak nevezhető – kormányzati intézkedéseket. (...)

Jól jelzi az MSZP állapotát, hogy a szocialistákról az elmúlt időszakban egyetlen pozitív hír jelent meg, az is a párt honlapján. Ennek a lényege a következő: nem igaz, hogy a pártszékházban csupán egy portás ücsörög, a villanyt sem kötötték ki, és minden ellenkező híreszteléssel szemben gáz is van.

Ez utóbbival nem lehet vitatkozni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2015. július 07. 11:28
"Válság ez a javából. Nincs alkalmas vezető. Nincs utánpótlás. Nincs jövőkép." ?? És a Kunhalmi? Budai Bernadett? Kormos Kata? Olyan csinos nők vannak ott. Csak megfelelően rövid szoknya kell, és majd tolonganak a fiatalok.
1istvan
2015. július 07. 07:57
az első bekezdés indokot ad. egyértelművé vált vége az mszpnek, az összes többi csak meddő erőlködés. de vélhetően minden megszűnő párttal így van, volt, lesz ez, és nehéz tudomásul venni azoknak akik eddig hittek bennük.
Peter8811
2015. július 07. 06:43
A szovjet hadsereg megjárathatta volna harckocsijait a szocikon mielőtt kivonult persze csak annyira óvatosan mint Izrael a palesztin gyerekeken (ajtó volt köztük).
Peter8811
2015. július 07. 06:40
Bokros Lalyos bácsi nyugdíjreformja tönkre vágta a szocikat. Én is miatta váltam le a szocialista tönkről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!