Görög dinnyék

2015. július 08. 14:38

A görög mitológia sorsot szövő három istennője mellé Angela Merkel emelkedik, mint a végzet újkori irányítója, Moirája.

2015. július 08. 14:38
Werner Krisztina
Kisalföld

A demokrácia látszatában tetszelgő, népét manipuláló kormány aljas. Senki nem magyarázta el a görögöknek, hogy a költségvetés egyensúlya olyan kérdés, amely mindig a hatalmon lévő politikai elitet minősíti. A kérdés úgy lett volna pontos, hogy szabad-e az adóbevételeket meghaladó kiadásokat teljesíteni a költségvetésből? Ugye, hogy nem?

A nemzeti öntudatra épülve nagyhatalmak fénylettek, majd buktak. A görögöknek nem maradt más, mint az ókori szlogen: a demokrácia bölcsője. Ami vasárnap történt Görögországban, az nem a demokrácia diadala és nem az unió csődje. Ez egy új helyzet, amire egyik fél sincs felkészülve. Július 20-án 4,2 milliárd eurós törlesztőrészletért csengetnek.

A görög mitológia sorsot szövő három istennője mellé Angela Merkel emelkedik, mint a végzet újkori irányítója, Moirája. Most az ő diplomáciai bravúrján és politikai jóindulatán múlik, hogy mikor vágja el az élet fonalát.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2015. július 08. 18:59
Angela Merkel, mint görög istennő?!?... Ez a csaj Ceauescu alatt udvari újságíróként nagy karriert futhatott volna be...
Akitlosz
2015. július 08. 17:36
"A kérdés úgy lett volna pontos, hogy szabad-e az adóbevételeket meghaladó kiadásokat teljesíteni a költségvetésből? Ugye, hogy nem?" Úgy, de ehhez képest mégis majdnem minden ország ezt csinálja, a "nyugati demokráciák" kivétel nélkül. Miért csak Görögország esetében baj ez, Magyarország, Németország, Anglia, AEÁ esetében miért nem?
balbako_
2015. július 08. 17:17
Ha az a demokrácia diadala, hogy egy ország kormányai mindent aláírnak amit az orruk alá tesznek akkor a demokrácia halott. Hála Istennek itt nem erről van szó!
Peter8811
2015. július 08. 17:15
Majd jönnek az amcsik ciánozni a tálibokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!