Politikusok és varjak

2015. augusztus 03. 08:10

Mikor az ember meghallgatja G. Fodor Gábor független politikai elemző véleményét arról a politikai oldalról, amelyiktől nem független, az az érzése támad, mintha a kormánypárti politikusok gazemberek lennének.

2015. augusztus 03. 08:10
D. Horváth Gábor
Magyar Nemzet

„Nekem nincs annyira rossz véleményem róluk, mint neki, az ő gondolatmenetéből ugyanis arra lehet következtetni, hogy e politikusoknak, akiket elemezget, semmi más dolguk nincs, mint hogy a legkörmönfontabb kommunikációs technikákkal megetessék a választókat nem létező dolgokkal kapcsolatban, ami így természetes. Mindebből az következik, hogy a politikusoknak a mellébeszélésen túl nincs más szerepük, hiszen a közügyek alakulásából érzékelhető, hogy a társadalom magasról le van sajnálva.

Ám G. Fodor logikája szerint ezen nincs mit csodálkozni. A kommunikációs technikák (a rizsa – a szerk.) alkalmazása ma már igazi politikusi föladat. Ezért tartják őket az emberek, ezért adják a fizetésüket közpénzből, és ezért van szükség olyan kommunikációs elemző szakemberekre, mint G. Fodor. A magyaroknak csupán az a dolguk, hogy lenyeljék és megemésszék akár a legotrombább ellentmondásokat is. G. Fodor szerint a világ ilyen. Az igazság senkit sem kell hogy érdekeljen, az életnek ez egyáltalán nem fontos része. Az »igazság bajnokainak«, az újságíróknak pedig azt üzente, hogy coki.

A független elemző az ATV-n beszélgetett minderről a minap vagy húsz percen át a maga megszokott módján, összevissza. A műsorban például szóba került az ellenzék, amely szerinte baloldali, s amelynek a véleménye azért érdektelen, mert nem rendelkezik politikai tudással. Hiszen – ellentétben a világra nyitott Fidesszel – mélységesen provinciális. Magyarországon tehát van a beszűkült baloldal, másrészt nincs jobboldali ellenzéki párt. Azaz a liberális ellenzék szerinte baloldali, s bár a Fidesz tart a Jobbiktól, az ő gondolatmenete szerint a Jobbik vagy kormánypárt, vagy egyáltalán nincs. Pár perc alatt elképesztő káoszt teremtett a politikai palettán, ami egy független politikai elemzőtől legalábbis durva leegyszerűsítés.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Marcus015
2015. augusztus 03. 17:10
... az az érzése támad, mintha a kormánypárti politikusok gazemberek lennének." Talán nem azok?
várúr
2015. augusztus 03. 16:56
Végigkínlódtam D. Horváth főszerk. zagyvaságát. A végén elmosolyodtam. Ő beszél függetlenségről, akit a régi Magyar Nemzettől kibasztak, majd a csapat távozása után Simicska sebesen visszavette és helytartójává tette. Ezután D. Horváth rúgta ki a neki nem tetszőket. Van abban valami mulatságos, amikor zsebes kiált tolvajt.
Mich
2015. augusztus 03. 15:21
Értem: egy simicsicskának az a dolga, hogy egy kérdést zavarosabbá tegyen, főleg ha az a Fideszhez kapcsolható...
tóth mária
2015. augusztus 03. 14:23
Jól fizet Simicska, TE GUMIGERINC?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!