Ennyire világhírű még soha nem lett egyetlen magyar bor sem

2015. augusztus 06. 11:51

Hát azt majd megnézem jól, amint a magyar rozé szétrobbantja a globális vörösborpiacot.

2015. augusztus 06. 11:51
Gazda Albert
Cink

„Tényleg. Megvan a borkészítés Szent Grálja. Sőt-sőt: a magyar rozé lehet a hiányzó láncszem a nyugati borkereskedelemben. Azt mondjátok, ekkora nagyotmondással még nem találkoztatok?

Én sem. Húsz éve olvasgatok híreket és közleményeket a magyar borok nemzetközi sikereiről, úgyhogy edzett vagyok ebből a szempontból. Abban nem találok már semmi különöset, ha egy – akár nagyon, akár kevésbé jegyzett – borversenyen szerzett ezüstéremről azzal küldenek anyagot, hogy a szóban forgó bor lett a második legjobb a világon. Hiszen menet közben megtanultam, hogy ezeken a rendezvényeken akár a mezőny negyede-harmada is kaphat aranyat, az ezüst tehát sokszor a középmezőnyt vagy annak elejét jelenti – és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy az igazán jegyzett birtokok soha nem versenyeztetnek semmit.

De ez a Szent Grál és ez a hiányzó láncszem új minőség. (...)

Hát azt majd megnézem jól, amint a magyar rozé szétrobbantja a globális vörösborpiacot. A magyarok egyébként tényleg annyi rozét isznak újabban, hogy csoda, hogy bele nem gebednek. A jelek szerint ehhez sem értek, hiszen már legalább tíz éve azt hittem, hogy túl vagyunk a műfajban a csúcson, oszt egyáltalán nem, őrületes a növekedés évről évre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2015. november 10. 21:41
Egy hungaropesszimista alkoholista naplójából.
dodóbá
2015. augusztus 07. 08:36
Mondjad Albert! Miért fáj neked a Magyar rozé?
Engur
2015. augusztus 07. 08:36
Az eredeti cikk címe valóban fellengzős, de a cikk tartalma - minden bor iránt érdeklődőnek ajánlom - korrektnek tűnik (az, hogy "a magyar rozé szétrobbantja a globális vörösborpiacot" Gazda lázálmában szerepel csak, az eredeti írásban nem).
alex.leopardi
2015. augusztus 06. 22:12
senki,tudtommal
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!