Semjén(?) elintézi: Az MTVA az EU-hoz fordul a magyar focimeccsek közvetítése miatt

2015. augusztus 17. 13:53

Ahhoz, hogy egy magyar-román meccset Szlovákiában is látni lehessen, a következőnek kell megvalósulnia: megveszi egy ottani tévé a jogokat. Kész.

2015. augusztus 17. 13:53
Varga Attila
comment:com

Namármost. Nem akarok nagyon ünneprontó lenni, és lelkesen támogatom az MTVA azon törekvését, hogy a geci jogtulajdonosokra és főképp az EU-ra hárítja a nem létező felelősséget egy nem létező ügyben, de szeretném, ha ebben a kérdésben mindenki tisztán látna. A határ mentén fogott magyar adások kérdése (és ugyanígy a nálunk fogott osztrák, román, stb. tévéké) igen érdekes, hiszen az ott látható, nem saját gyártású, nem az MTVA kizárólagos tulajdonát képező tartalmat a jogtulajdonos nem úgy adta el, hogy »Magyarország területére és a határon túl élő magyarok képernyőire«, ez asszem nyilvánvaló. 

Ahhoz, hogy egy magyar-román meccset Szlovákiában is látni lehessen, a következőnek kell megvalósulnia:  megveszi egy ottani tévé a jogokat. Kész. Az, amit a kolléga a Sajtóosztálynak írt, mármint hogy a FreeSat csomagjában szerepel az M4, az a honlapjuk alapján nem igaz (itt van), de ha úgy is lenne, akkor a meccset így sem közvetíthetnék, mert nem rendelkeznek a jogokkal az adott ország területére. Mehet az EU-hoz az MTVA vagy Semjén Zsolt, írhat levelet ahová akar, a területi alapon eladott közvetítési jogokkal nem tud mit kezdeni.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. január 26. 18:48
Régebben ez úgy történt, hogy amikor a jogokat egy társaság megvette, akkor pontosan szerepelt benne, hogy milyen úton (földi sugárzás, vagy sat-adás, vagy mindkettő) szórja majd az adását. Ha a műholdas adás jogát is megvette, azzal (legalábbis a 90-es évekvégén még így volt) a jogtulajdonos tudomásul vette, hogy a műholdas adás teljes vételkörzetében nézik majd, ha akarják, függetlenül az országhatároktól.
MOPO3OB
2015. szeptember 18. 12:40
Varga Attila az a tipikus gyorstalpaló tanfolyamokon idomított jogvédő idióta majom, aki úgy képzeli a média világában kialakult beteges jogkezelési helyzet szent és sérthetetlen. 1. Ha valahol, hát pont a médiában nem fogadjuk el a trianoni határokat. A magyar tv adók ugyanúgy eljutnak határon túli nézőkhöz mint a magyar nyelvű torrent tartalom. 2. A magyarországi médiában mozgó multik is vastagon szarnak a szerzői jogokat érintő nemzetközi jogra. Pont ezért van az, hogy például az RTL román bejegyzésű tv csatornáiról ad valójában Magyarországra. A román jogdíjak ugyanis nagyon alacsonyak. 3. Ha nagyon izmoznak a M4-gyel majd felfedezi a széles publikum az online torrentet is. VLC + BitTorrent = Torrent Stream
Zokni
2015. szeptember 09. 17:09
"Ha valahol, hát pont a médiában nem fogadjuk el a trianoni határokat. A magyar tv adók ugyanúgy eljutnak határon túli nézőkhöz mint a magyar nyelvű torrent tartalom..." - írja. Maga, és itt páran azt hiszik, hogy egy kurva focimeccs politikai, identitási, lelki, hatalmi, geopolitikai, világpolitikai, univerzum politikai ügy lenne. Ez pedig továbbra is az a hülye játék, hogy huszonketten rohangálnak a füvön és egy bőrlabdát kergetnek.
OberEnnsinnen
2015. szeptember 06. 19:18
Nem klappol feltétlenül ide, ám talán egy illetékes olvassa, és továbbgondol és - MEGVALÓSÍTJA: Az összes magyar egyháznak eggyé kell válnia, egymás miselátogatásait stb. biztosítani kell. A Magyar egység kereszténysége megnevezés elfogadható lenne. A tiltások, tagadások helyébe az egyházaknak ilyenformán az egységesen vallott nézeteket kell helyezni. Miért? Gyerekeink, unokáink, utódaink élete, továbbélése múlik ezen. Csak ez az egyetlen megoldás mentheti meg Magyarországot a haláltól. A Magyar Egységes Keresztények. Az új egyháznak a magyarokért kell imádkoznia, szüntelenül és tagjai nem tehetnek a magyarok közössége ellen. Bebizonyosodott ugyanis, - főként a Trianoni 100 évben, - hogy a Római Kat. Anyaszentegyház nem képes a magyar katolikusságra, egyáltalán a magyar keresztényekre, külföldi keresztények által gyakorolt elviselhetetlen nyomást, megsemmisítési terrort megállítani. Amihez most már hozzáadódik az iszlám invázió magyar keresztényellenessége. Így pedig maga Szent István sem tehetne mást: Magyar Egyházat alapítana. Azonnal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!