Magyar-román: a csend ereje

2015. szeptember 04. 18:37

Bukarestben óriási füttykoncert kísérte a magyar himnuszt. Azzal a füttyel meg lehet ugyan próbálni versenyre kelni, de nincs sok értelme. Egy néma csendben végighallgatott román himnusz (amit a Magyar Lelátó Sportmagazin is kezdeményezett) sokkal nagyobbat szólna: méltósága és ereje lenne.

2015. szeptember 04. 18:37
Balogh Ákos Gergely
Mandiner

Néhány óra múlva kezdődik a Magyarország–Románia mérkőzés, ami tét nélkül is mindig vérre megy, de most komoly tétje is van a csoportban. Bukarestben óriási füttykoncert kísérte a magyar himnuszt. Azzal a füttyel meg lehet ugyan próbálni versenyre kelni, de nincs sok értelme. Egy néma csendben végighallgatott román himnusz (amit a Magyar Lelátó Sportmagazin is kezdeményezett) sokkal nagyobbat szólna: méltósága és ereje lenne.

A meccset szokás szerint rendes feszültség kíséri, mindkét ország vérmesebb szurkolói és futballhuligánjai készülnek a nagy eseményre. Ebből sajnos kaptunk már két kisebb, de szégyenteljes ízelítőt csütörtök késő este, amikor több száz huligán románokat keresve összecsapott a rendőrökkel a belvárosban, törve-zúzva, és péntek délután, amikor huligánok támadtak a Keleti pályaudvar előtt várakozó migránsokra.

Elmenni Bukarestbe? Ahhoz kellett bátorság, kellet kitartás. Románokra vadászni Budapesten? A Keletinél várakozó menedékkérőkre támadni? Ahhoz nem.

A másik irritáló kategóriája a ma esti derbit kísérő jelenségeknek azok a megnyilvánulások, amik a magyar focin fanyalognak, hogy úgy sem fog menni, nincs esély, és így tovább. Ennek minősített esete, akik egyenesen minél nagyobb magyar vereségben reménykednek.

Ma este ne törődjünk se egyik, se másik szélsőséggel, hiszen a lényeg: hajrá, Magyarország, és csak a románokat, oda-vissza! De legalább oda.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Területvédő
2015. szeptember 06. 03:41
A fütty meg nem is elsősorban az ultráktól jött, mert a nagy részük bent sem volt a stadionban.
Területvédő
2015. szeptember 06. 03:40
Okoska, ugye tudod, hogy ugyanazok mentek Bukarestbe, tavaly és tavaly előtt is közel 3000-en, akik most románt vertek?
atila68
2015. szeptember 05. 09:17
Volt tegnap meccs?
brekker
2015. szeptember 05. 08:19
Miért kell mindenbe beleszólni amihez nem értesz? És hol a fürdőruhás celebszelfi? "Ötezer eurós, azaz 1,5 millió forintos pénzbüntetést kapott a Magyar Kézilabda Szövetség az európai szövetségtől a románok elleni december 13-i, debreceni Európa-bajnoki középdöntős mérkőzés előtti sportszerűtlen szurkolói magatartása miatt." http://www.origo.hu/sport/kezilabda/20150305-penzbuntetest-kapott-a-szurkolok-miatt-a-magyar-kezilabda-szovetseg.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!