Erkölcsi megfontolások a bevándorlásról

2015. szeptember 21. 20:59

Mintha azok, akik ellenzik a bevándorlók korlátlan beengedését, kevésbé lennének európaiak, mint akik támogatják. Ez nemcsak politikailag nonszensz, hanem emberileg is.

2015. szeptember 21. 20:59
Kovács Tibor
Válasz.hu

„Európa szétszakadt a bevándorlást eltérően kezelni akaró országok mentén, illetve az országokon belül is. De míg a vezető politikusok többsége nem kívánja korlátozni a bevándorlást, a szavazók ezt sok helyen máshogy gondolják. Bár a szakadás önmagában bizonyítja a probléma nagyságát, vezető politikusok az eltérő megoldások között erkölcsi törésvonalat láttatnak.

Mintha azok, akik ellenzik a bevándorlók korlátlan beengedését, kevésbé lennének európaiak, mint akik támogatják. Ez nemcsak politikailag nonszensz, hanem emberileg is. A probléma ugyanis messzehatóbb, az EU jövőjére nagyobb befolyással van, mint hogy azt hétköznapi erkölcsi kérdésként kezeljük.

A két tábor egyelőre nem abban különbözik, hogy az egyik idegengyűlölőbb, érzéketlenebb az emberi tragédiákkal szemben, a másik szolidárisabb, hanem hogy ki mekkora problémának látja az emberáradatot. Igazságot csak a távoli jövő szolgáltat, amikor a mai szereplők talán már nem is élnek. Ettől függetlenül egy hosszú távú össztársadalmi, politikai döntésből bűn napi erkölcsi kérdést csinálni, mert könnyen lehet, hogy 30 év múlva sok helyen történelmi véteknek fogják tartani a muszlimok beengedését.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2015. szeptember 22. 07:27
Mi lesz itt a hétvégén? A görögök környékén 80 000 ember akar erre jönni!!!!!!!!!!!!!!!!
Távoli_Tűz
2015. szeptember 21. 23:21
lehet, hogy most 'megköveznek' egyesek, de azt javaslom olvassátok el a teljes cikket. Egy idézet, hogy miért javaslom: " a muszlin népvándorlás alapvetően különbözik a korábbiaktól: nem áll le, sőt gyorsulhat. Európa eddig sem tudta integrálni a muszlim bevándorlókat, a megnövekedett szám még irreálisabb helyzetet teremt, így nemzetbiztonsági kérdésről van szó. ....A vállalkozással és munkavállalással kapcsolatos statisztikák a muszlim bevándorlókra nézve nem igazak. Nem befizetői a jóléti rendszernek, hanem erősen függenek tőle. Az pedig naiv álom, hogy évtizedek múlva az esetleg már a 35 év alatti korosztályban többségben lévő muszlim fiatalok keresztény európai nyugdíjasokat akarnának eltartani és a korábbi nem muszlim nemzedékek adósságát kifizetni. Könnyebb lenne persze támogatni a bevándorlást, ha az EU legalább kósza példákat tudna mutatni arra, hogy képes integrálni a muszlimokat. Ha nem látnánk, hogy második-harmadik generációs muszlim fiúk térnek a radikális iszlám útjára. Miért működne még több bevándorló esetén, ami eddig sem működött"
packó_
2015. szeptember 21. 22:29
Tényleg érdemes az egész cikket elolvasni, nagyon jó volt, én még a papíron olvastam, mindenkinek ajánlom,.
öszödibeszéd
2015. szeptember 21. 22:08
elolvastam a cikket. tetszett. most te olvasd el, hogy én kikről nyilatkozom....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!