Javaslat a modern kori népvándorlás problémáinak megoldására

2015. szeptember 10. 08:50

Ahhoz, hogy a németeket rá lehessen venni a bevonulásra, szükséges egy ENSZ-felhatalmazás és NATO-kontroll.

2015. szeptember 10. 08:50
Széles Gábor
Magyar Hírlap

„Az ENSZ-nek döntést kell hoznia, hogy a NATO-csapatok vonuljanak be azon közel-keleti országokba, ahol az államszerkezet úgy szétesett, hogy külföldi csapatok nélkül aligha lehet visszaállítani a normális kormányzati struktúrát. Ha a NATO-n belüli erőviszonyokat nézzük, akkor azt láthatjuk, hogy például az afganisztáni háborúban az amerikaiak mellett főleg az angol csapatok vettek részt, ha nem is nagy, de értékelhető létszámban. Mára már az ő jelenlétük is gyakorlatilag formális. A francia NATO-erőknek megvannak a saját problémáik, a közel-keleti térség igazából soha nem izgatta őket, ők inkább, ha szükségét látják, a volt gyarmataikra szeretnek bevonulni. (…)

Ahhoz, hogy a németeket rá lehessen venni a bevonulásra, szükséges egy ENSZ-felhatalmazás és NATO-kontroll. Az is a Nyugat felelőssége, ha változatlanul magukra hagyja a szétesett iszlám államokat. A több millió migráns jelenlétét főképpen Németország szenvedi meg, éveken keresztül tűrniük kell majd ezt a helyzetet. Ráadásul ha ezek a menekültek százezer- vagy milliószámra jelen vannak ott, akkor egy németek által vezetett NATO-bevonulás esetén ezeknek az embereknek az adott országokba történő visszaszállításával olyan szellemi bázis alakulhat ki, amelyre fel tudják építeni a majdani kormányzati és rendészeti struktúrát.

Hosszabb távon aligha tartható fenn, hogy a migránsok államai változatlanul szétessenek, és a németek egyre nagyobb migránstömegeket fogadjanak be, tehát valamiféle nemzetközi, ENSZ vagy NATO által koordinált megoldásra van szükség.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2015. szeptember 10. 13:23
Na, én itten végképp elvesztettem a fonalat.....ekkor derül ki, ki milyen dimenziókban spekulál. Bocsánat, lát előre. Mi minden lehet akkor a még pénzesebb zsákok fejében?
küllő
2015. szeptember 10. 13:16
Inkább kapcsold ki a gravitációt, aztán bayerzsóti barátoddal röpüljetek messzire te szerencsétlen.
f.judit
2015. szeptember 10. 13:07
Szerintem ez csak a kezdet!Az időjárás,tengerszint emelkedése és a természeti csapások miatt pocsék jövő vár az emberekre.
Csigorin
2015. szeptember 10. 12:08
Nem a NATO hanem ENSZ-csapatok, az ENSZ Biztonsagi Tanacs tagallamainak hadseregei reszvetelevel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!