Mélyen tisztelt PÖCS!

2015. október 02. 09:42

Mindjárt javasolnám is újra a tanári köpeny bevezetését, lehetőleg sötétkék kartonból vagy flokonból bő szabásmintával, vágjuk el mindjárt ott a probléma gyökerét, ahol az jelentkezik.

2015. október 02. 09:42
Doros Judit
Népszabadság

„Alulírott Golyva Jenőné ezúton is szeretnék gratulálni Önöknek, amiért létrehozták ezt a rendkívül hasznos fórumot, a Pedagógusok Önértékelési Csoportját, a PÖCS-öt. Ennél jobb nevet nem is találhattak volna neki, rövid és velős, könnyen meg lehet jegyezni, könnyű kimondani, lágy, cuppanós, belefúrja magát az agyba. Akinek erről a szóról mindjárt egy férfiúi hímtag jut eszébe, az szégyellje magát, s üljön be a hatodikosok közé erkölcstanórára!

A cemende!

Erről jut eszembe, szeretném mindjárt jelenti, hogy Kovács Béláné franciatanárnő túl kihívóan öltözködik. Én elfogadom, hogy másnak akkora mellei vannak, mint egy ház, de minek ezzel kérkedni, állandóan szűk pólót, kivágott blúzokat viselni? Aztán csodálkozunk, ha a kamasz fiúk megbolondulnak, és fogalmuk sincs passzé kompozékról, prepozíciókról, indirektekről és interrogatívokról. Mindjárt javasolnám is újra a tanári köpeny bevezetését, lehetőleg sötétkék kartonból vagy flokonból bő szabásmintával, vágjuk el mindjárt ott a probléma gyökerét, ahol az jelentkezik.”

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. október 03. 08:15
Tisztelt PÖCS! Ha hosszú a PÖCS akkor mélyen tisztelt.
kuc-kuc
2015. október 03. 06:33
no de kérem ez Orbán pöcse! ....vagy Balog miniszter úré? ..... netán a kémia zseni Cunyiné Bertalan Judité? ...vagy kinek a PÖCSE ez a pöcs,
hirvi
2015. október 02. 21:52
1.) Én úgy tudom, hogy hivatalosan ilyen betűszó nem létezik. Ezt az újságírók futtatták (fújták) fel. 2.) De ha van is, tegyük fel, akkor nagyon sajnálatos, hogy volt valaki ekkora marha és nem tudott egy hangyányival jobbat kitalálni. Komolytalanná teszi az egészet. 3.) Én, személy szerint, a belső ellenőrző csoportokkal nem értek egyet, szükség van a tanári reformra, hisz sok alkalmatlan pedagógus van a pályán, de véleményem szerint ennek nem ez a módja. (Én mondjuk a pedagógusképzéssel kezdeném, talán azt kéne gatyába rázni első körben.) Ebben a tekintetben értem a "humort", gúnyt az írásban. 4.) Az írónőnek viszont nincs igaza, mert egy magára csak egy kicsit is adó pedagógus nem megy be gyerekek/kamaszok közé kihívó ruhában, mint ahogy slampos, szakadt ruhában sem, mert a tanár a viselkedésével és öltözködésével is nevel. Másik oldalról: lehetsz bányarém egy vászonzsákban, van akit ez sem riaszt el. (Nem beszélve arról, hogy ha nem a tanár, akkor majd az iskolatársnők, ha meg azok sem, akkor meg a bikinimodellek fogják lekötni a fiúkat. Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy miért nem figyel a gyerek. A jó tanár célja az, hogy úgy kösse le a gyereket 45 percre, hogy ne legyen kedve bikinimodellekre gondolni. Ez a kihívás!) Viszont a lányoknak ne azt üzenjük már, hogy csinos csak az, aki kihívó, mert ez nem igaz. 5.) Amiért nekem összességében nem tetszett ez a humorosnak szánt "levél", hogy egyrészt felkészületlen (a PÖCS betűszó nincs használatban a hivatalos anyagokban), másrészt meg sem közelíti a valódi problémát a tanári életpálya modellel, a belső ellenőrzéssel, stb.-vel kapcsolatban. Sőt, inkább elbagatellizálja, viccet csinál belőle, pedig nem vicc, sajnos.
csurcsányi
2015. október 02. 21:48
Szerintem a cikk író üljön bele jó nagy PÖCS.be és akkor nem lesz semmi flusztrációja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!