Kirívó durvaság és igaztalanság – megjegyzések Bayer Zsolt minapi anyázós írásához

2015. október 07. 13:48

Az írónak már a címben sincs igaza, mert miért lennének a menekültek vagy migránsok anyukái kurvák? Nyilván nem azok. A továbbiakat viszont mind a megszólítottak, mind az olvasók ennek az igaztalanságnak a szellemében olvassák.

2015. október 07. 13:48
Pákozdi Imre
Mandiner

Mielőtt napirendre térnénk Bayer Zsolt, még az ő életművéből is kirívóan durva írása fölött – amit a Mandiner is szemlézett –, engedtessék meg néhány érvet írnom, miért is kontraproduktív ez a hangvétel.

Az írónak már a címben sincs igaza, mert miért lennének a menekültek vagy migránsok anyukái kurvák? Nyilván nem azok. A továbbiakat viszont mind a megszólítottak, mind az olvasók ennek az igaztalanságnak a szellemében olvassák. (Illetve, a megszólítottak valszeg nem is olvassák tovább. Nem csupán azért, mert az ember egy ilyen hangú, rá vonatkozó írást nem olvas el, hanem mert a továbbiakban biztosra veszi: aki már az első mondatában ilyen cefetül hazudik, az a továbbiakban ezt csak fokozni fogja. Slussz.)

Ráadásul, sejtésükben igazuk is van, mert az elkövetkező kitételek („teveszaros”, ismételten „a kurva anyátokba”, „ki a fasz” stb.) tényleg egyre durvábban igaztalanok, mármint a szavak szintjén biztosan igaztalanok. Nem „a fasz” hívta ide őket, nem „teveszaros” a sivatag, legalábbis nem jobban, mint amennyire gólyafosos a Hortobágy vagy a nagyvázsonyi szolgáltatóház teteje, ahol a kisgólyák repülni tanulnak. Értsük meg, hogy az igaztalan elemekből összerakott iromány nem lehet igaz! Ha pedig ráadásul sértő is, akkor eleve, ő maga emel gátat a megértés elé – sértődésből rakva. Persze, mondhatni, hogy a kívülálló, a tárgyilagos olvasó ettől még értékelheti a művet. Tévedés! Egy ilyen írást igen kevesen olvasnak kívülállóként: vagy egyetértve olvassák, lélekben együtt ordítanak a szerzővel vagy eleve, az alapgondolatot jószerével meg sem gondolva, elítélik a böszme hangot. Ahogyan elítéltük „a böszme”, azaz Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének hangvételét, nemde, Bayer úr?

Pákozdi Imre

Összesen 223 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kündü
2015. november 03. 21:07
Faszt vagy te PÁKOZDI! Zsidóbul magyarított PÁSZKAJÁHU vagyol te, biboldo geci pszeudo-belvárosi galutlakó!!!
szuverén
2015. október 08. 12:46
Pákozdi Imre, avagy amikor a kígyó, a saját farkába harap. -Mandiner(ük), ocsmányabb kifejezésű cikkeket is szemléz. Miért? -Továbbá, Ön miért ismétli meg ugyanazokat a kifejezéseket? Nem tudja frappánsul kifejezni, körülírni? Hát, menjen Maga valahova, melegebb éghajlatra! Remélem érti és tudja, hogy egyénként, az egy jó hely. (Kivéve, ha származási hely.) Hát ilyen egyszerű ez, pedig én gépész vagyok. Nem; ruhatáros-kultúr-bölcsész-újág-író-tan-folyam-szakon végeztem. Továbbá, manapság a; „k....anyját”, már nem szó szerint értjük. Szitokszó, kivéve amikor kötőszó. Ahogy a; „b....meg” is. Továbbá, a; "fene" sem fenét jelent ma már. -Van még mit tanulnia, tanulniuk! -Az ocsmány kifejezést én is utálom, akkor viszont miért terjesztik Önök is? Hát; "...ez itt a kérdés..."
atila68
2015. október 08. 08:36
Jól van Imre, levetted a lényeget. Ülj le elégtelen.
Bolond Istók
2015. október 08. 02:51
Milyen érdekesen van bekötve a libsi agy, és ez a liberális eszme is milyen furcsa, önmagából kifordult valami. ár csodálkozni nemigen kell rajta, mivel ez az új, baloldali liberalizmus a kettős-beszéd, és kettős-mérce fals bázisára épül, és minden gondolat és tett ebből a fals bázisból indul ki. A liberális eszme fals, ezért hamis és hazug. Ezért világcsalás. Pont mint a szocializmus volt. Egy kis kurvanyázás, egy kis kiafaszomozás, egy kis teveszarozás, hogy kiverte álszent libsiéknél a biztit. Ingatják degenerált gondolatokkal teli fejüket, közben felháborodva közösség elleni izgatásról hablatyolnak, Pákozdi is micsoda mély és komoly morális fejtegetést rittyentett, pedig már egy általános iskolai tananyag is mutatja, hogy nincs igaza és ráadásként ezt olyan költök versei is bizonyítják mint Petőfi vagy Csokonai, amiket persze jó hübrisztikus libsihez méltón, pökhendin csak frappánsnak nevez,... de szerinte/szerintük Esterházy Péter "Így gondozd a magyarodat" című sunyi, undorító firkálmánya amiben az van pl., hogy "A csokorba kötött magyart szétbontjuk, és éles késsel ferdén visszavágjuk. Kivétel a fásszárúak, mert azokat törjük vagy kalapáccsal zúzzuk." persze csak egy jó vicc, egy művészi alkotás, és szerintük pl. a "Baszódjál meg KDNP" "Az egyik legjobb dolog, ami a magyar könnyűzenével az elmúlt 25 évben történt" és pl. a színpadon hugyozás is a haladó, modern művészet része. Úgyhogy jobb ha kussoltok! Remélem ez is belefér :D https://youtu.be/S94-XPJpHL0 Na jó éjt! - aki reggel olvassa annak Jó reggelt! - nyomorult, álszent férgek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!