„Nagyimrés-raineres narratíva nem kell!”

2015. október 22. 09:28

Narratíva lettem! Listára kerültem – ha csak informálisra is – és még csak nem is a proskribálandókéra! Szóval csak így tovább a Nemzet Rendszereiben, derűs nemzeti ünnepeket, jó narratívát, jó éjszakát a b. hallgatóságnak!

2015. október 22. 09:28
Rainer M. János
Facebook

Képzeljétek, drágáim, hogy jártam ma! Reggel 9.30-kor az MR I Kossuth Rádió, a Nemzeti Főadó egyik kedves munkatársa, régi-régi jó ismerősöm egyébként, készített velem egy interjút 1956. november 4-éről, a f.év. november 4-i műsor számára. A felvétel egészen jól sikerült, a riporter derűs lélekkel távozott 10 óra körül, s magam is így folytattam napomat.

Alig másfél óra múlva telefon, a vonalvégen a riporter.

- Hiába dolgoztunk - azt mondja.

- Nem hallható a felvétel? - kérdezem én.

- Á! A felvétel kiváló minőségű...

- Akkor mi a baj?

- Az, hogy mondtam a (fő?)szerkesztőmnek, hogy megcsináltam az interjút 4-ére veled. Erre ő [a fő!] így: »Hát az nekünk nem kell!! Nagyimrés-raineres narratíva nem kell!!!«

Fényre derűltem, mint a Haza...

És miután meggyőztem (nagy nehezen!), hogy neki nem kell emiatt elnézést kérni tőlem, még derűsebb lélekkel folytattam napomat. Mit akarhatok, ennél többet? A társaság nem rossz! Narratíva lettem! Listára kerültem - ha csak informálisra is - és még csak nem is a proskribálandókéra! Szóval csak így tovább a Nemzet Rendszereiben, derűs nemzeti ünnepeket, jó narratívát, jó éjszakát a b. hallgatóságnak!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2017. február 07. 18:45
"Együtt és nem egymás ellen" Szerencsés Károly 56 üzenetéről (Magyar Idők) "56 mindenkié" Faggyas Sándor 56 üzenetéről (Magyar Hirlap) Képmutató banda.
írmag
2016. október 08. 22:30
Nagy Imre igazságához: 1956. október 23.-hoz annyi köze volt, hogy a Kossuth Lajos téren, az Országház előtt megtudhatta jelenlévők megszólításából, hogy: „Nem vagyunk mi elvtársak! 1956. november 4.-én hajnalban: … „A csapataink harcban állnak. A kormány a helyén van.” … Igen, a forradalomban résztvevő emberek harcoltak, védekeztek. A kormány jó része a jugoszláv követségen volt. 1958. júniusában már azt is tudta mi a kommunizmus. Ezt meg én közlöm most az ország népével és a világ közvéleményével.
tango47
2016. február 09. 12:23
Réges régen láttam egy filmet (Indro Montanelli kisregényéből készült). Vittorio de Sica egy szélhámost alakított, aki börtönbe került. Ott a hasonlóság miatt összekeverték Rovere tábornokkal, aki a nép szemében hős volt. A szélhámos végül felvállalta, hogy ő valóban a tábornok és végül mártír-halált halt. Engem a történet Nagy Imre sorsára emlékeztetett :ő is sodródott az eseményekkel, (mindenki ismeri a múltját) míg végül felvállalta a mártír halált, ezzel feloldozva magát bűnei alól. Azt viszont nagy hibának tartom, ha a forradalom vezetőjeként emlékeznek meg róla, mert nem volt az.
tevevanegypupu
2015. október 26. 22:36
Én voltam megemlékezésen, tényleg nem voltak nagyon sokan, de voltak. Jól öltözött, jó arcú idős és kevésbé idős emberek. A polgári kormány rendezvényén természetesen.. A maroknyi polgárság. A lumpenprolik meg az újgazdagok wellness hétvégére mentek vagy otthon vakaróztak a televizió előtt. De tudja az a pár száz ember aki ott volt, azokon látszott, hogy nagyon együtt vannak, és ha sor kerülne rá, akkor cselekedni is képesek..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!