Kérés a kivégzőosztaghoz, avagy a László Petra-interjúnk margójára

2015. október 01. 14:16

Még meg sem jelenik a beszélgetés László Petrával, már elindul először újságírók őrjöngése: az interjú gusztustalan szerencsenmosdatás.

2015. október 01. 14:16
Szőnyi Szilárd
Heti Válasz

Az első híradások után nem kérdés: az N1TV operatőre megrúgott egy gyermeket. Nincs ember, nincs újság, amely ezt a tettét mentegetni próbálná. Legfeljebb azt igyekszik megfejteni, mi vezethet valakit odáig, hogy ilyesmire vetemedjen. (…)

Ehhez képest szerdán még meg sem jelenik a beszélgetés László Petrával, csak egy nyúlfarknyi ajánló olvasható belőle a Válasz.hu-n, már elindul először újságírók, majd a kommentelők őrjöngése: az interjú gusztustalan szerencsenmosdatás; erre nem lehet magyarázat; a történtekért nincs bocsánat; már azzal, hogy megszólaltatta az operatőrt, a Heti Válasz nácit melenget a keblén, és így tovább. Anélkül, hogy a tisztelt statáriális bíróság kíváncsi volna arra, hogy a tárgyalás nélkül elítélt vádlott mit tud felhozni mentségére. És annak ellenére, hogy világlapok és hírügynökségek – a Spiegeltől az AP-ig – állnak sorba László Petránál és szerkesztőségünknél, hogy elkészíthessék ugyanazt, az ezek szerint »gusztustalan« interjút. (Persze nyilván a két kezüket összetették volna, ha az operatőrnek nem a Heti Válaszban, hanem bennük van bizodalma. És nyilván ez esetben az interjú közlése nem »szerencsemosdatásnak«, hanem újságírói bravúrnak minősülne.) (…)

Nagyon kérünk mindenkit: idekint, a való életben is adjunk esélyt magunknak megrendülni egy bűnvalló, s a vétkéért aránytalan módon meghurcolt ember tragédiáján. Máskülönben földrészünket nem a muszlim hódítás, illetve a civilizációk közti konfliktusok fogják tönkretenni. Mire eljutnánk odáig, már anélkül is nyársra húzzuk egymást mi, európai értelemben vett, felvilágosult, a humanizmus vagy a zsidó-keresztény kultúra talaján álló, másokat megsemmisíteni mindenkor kész polgárok.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2016. február 11. 16:12
A csőcselék lincsel. Mélyen elítélem, amit a nő csinált. Eszembe sincs elítélni azért, amit nem csinált. Hajlandó vagyok meghallgatni, hogy szerinte miért csinálta. Ha elfogadni nem is, de megérteni is hajlandó vagyok. Nem tudom, hogy én akkor és ott hogyan reagáltam volna, de azt gondolom, hogy nem így. Gondolom, de nem tudom, mert nem tudhatom, amíg nem vagyok abban a helyzetben. Szerintem kb. így néz ki egy civilizált hozzáállás egy ilyen cselekedethez. Ehhez képest a humánumtól állítólagosan csöpögő libsi söpredék konkrétan végrehajtott egy virtuális lincselést. Miközben ez a horda a kormányzati "gyűlöletkampányról" pofázik és moralizál egy dögkút aljának erkölcsi magasságából, most megmutatták, hogy néz ki egy igazi gyűlöletkampány, egy eszelős, hisztérikus, gyilkosan gyűlölködő söpredék. Ezek állatok. Nem hogy nem jobbak, de rosszabbak, mint a gyűlöletük tárgya, mivel még annyi mentségük sincs, mint a rugdosódó nőnek, itt nincs szó stresszről, váratlan, ijesztő helyzetről és egy ilyen helyzetben adott rossz reakcióról. Ez a söpredék a kényelmes otthon melegéből írogat konkrétan gyilkos tartalmú, gyilkosságra buzdító, arra felbujtó tartalmú üzeneteket, és fenyegeti halállal a gyűlölködése tárgyát. És ebben a csőcselékben még az a "mérsékeltebb", aki csak börtönbe akarja csukatni ezt a nőt, aki még csak könnyű testi sértést sem okozott senkinek, úgyhogy még csak törvényi ok sincs letöltendő szabadságvesztés kiszabására, egy figyelmeztetést kell majd kapnia és legrosszabb esetben egy pénzbírságot, ha nagyon drákói a bíró. De erről fogalma nincs a ballib söpredéknek. Fogalma nincs ennek a söpredéknek törvényről, jogról, legszívesebben - és ez sajnos egyáltalán nem túlzás, konkrétan vannak ilyen kommentek is - nyilvánosan végeztetnék ki László Petrát. Pont ahogy a muszlim országokban szokásban van. Esetleg valami nagy baráti, össznépi nyilvános lincselés során gyilkolnák meg. Hát miféle elmebeteg állatokkal vagyunk mi itt összezárva ebben az országban?
SigSauer
2016. január 08. 03:20
Jó, ebből elég. Én is, bárki is felrúgtuk volna a trógert. Ha állj, akkor állj, b+! Nincs olyan a egyik tv.-ben sem, hogy kamugyerekkel a kézben nem kell engedelmeskedni a rendőri felszólításnak, másrészt bármelyik magyar állampolgár a bűncselekmény elkövetőjét a helyszínen elfoghatja és a rendőrség kiérkezéséig ott tarthatja. Ráadásul ki is derült a f@szfejről, hogy terrorista, viszont még nem olvastam, hogy a spanyolok feladták volna postán Guantanamóra vagy legalább felrúgdosták volna ők is párszor. Szóval László Petra kurva jól csinálta, annyi a "bűne", hogy akkor még nem illett felrúgni ezeket a majmokat. Hagyjuk már ezt a szerencsétlen, meghurcolt csajt. A munkahelye meg igazán visszavehetné, némi elnézés kérés mellett!
SigSauer
2016. január 08. 03:20
Persze! Még jó fel is, ha csak veri. Néha bele is lövöldözik őket a tengerbe. Nekünk sajnos nincs már tengerünk :), illetve még csak a rendőreinkre lövetünk. Mekkorát fordult a világ pár hét alatt, ugye-ugye? Cirógatásból már átmentünk abba, hogy már a mi határunkon is lőnek éles fegyverrel a rendőreinkre, akik már lövedék álló mellényben kénytelenek mászkálni. Aztán majd meglesz az első sérült, aztán halott, aztán már mi is lövünk majd, aztán már senkit nem fog érdekelni, hogy 1-2 hónapja még László Petra volt a resident evil, addigra már a migszolos picsák is nevet, lakhelyet változtatnak és próbálnak meglapulni... sőt később, nem hogy "nem is láttak soha migszolost, nem is hallottak még a bevándorlásról" :D
kulalak
2016. január 03. 18:11
"aránytalan"? Hát nem láttad a tegnspi meccseken, hogy mindenki 11-est kapott, kiállítással egybekötve és a meccset is rögtön lefújták 3:0 eredménnyel, majd tárgyalja az UEFA a durvaságot 4 meccses eltiltással, pénzbüntetéssel és zártkapus visszavágóval büntetendő a faultot a 16-oson belül, miután mindkét játékos leporolta magát. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!