Végállomás: Budapest

2015. november 04. 13:49

Hogy a turizmusnak ez a fajtája mennyiben szolgálja a magyar országimázst, kérdéses, miután többnyire a legolcsóbb berúgási lehetőségeket, az otthon megengedhetetlen viselkedés esélyét és az egyéjszakás ismerkedés alkalmait látják benne.

2015. november 04. 13:49
Békés Márton
Békés Márton
Dinamó Műhely

„A város annyi, amennyit róla gondolnak. A bulinegyed elhelyezkedése (Budapestre könnyen és gyorsan el lehet jutni fapados járatokkal, a szórakozónegyed a főváros közepén alakult ki) és az európaihoz képest alacsony árszínvonala miatt az elmúlt években a brit legénybúcsúzók mekkája, a német középosztály hétvégi célpontja és a fizetőképes nyugat-európai turisták lezser közép-európai kiruccanásainak helyszíne lett. Hogy a turizmusnak ez a fajtája mennyiben szolgálja a magyar országimázst, kérdéses, miután többnyire a legolcsóbb berúgási lehetőségeket, az otthon megengedhetetlen viselkedés esélyét és az egyéjszakás ismerkedés alkalmait látják benne. Erzsébetváros 2014 vége óta szerepel „a világ leghipszterebb városrészeinek” listáján. A Business Insider huszonhat »menő« helyet gyűjtött össze, amelyek közé a magyar bulinegyedet is beválogatta. Hogy mi menő és mi nem, azt nem a városlakók, hanem a szponzorok és a TripAdvisort használók döntötték el. Helyettünk a Heineken.

Attól még nem leszünk értékesek, hogy eladjuk magunkat. Jó ideje halljuk, hogy Budapest végre felkerül a térképre. Ha városunkat a Sziget, a bulinegyed és a street food háromszögében szeretnénk eladásra felkínálni, akkor valóban felkerül majd a térképre, csak mi már nem leszünk rajta. Nem lesz ott 1956 és az ostrom emléke, nem lesznek ott a kevésbé tehetősek, végül pedig nem marad Budapest. Lesz viszont helyette néhány ócska dal, amely talán szignálul szolgálhat egy felületes, kozmopolita, tőkeintenzív romhalmaznak. Emlékeink és kultúránk bármiféle mementója nélkül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
e.o.storm
2015. november 04. 18:30
Ez a típus az, a balzöldfeminista kultúrbrigád akik nyivákolóorkánt gerjesztenek ha a hatóságok rendbe próbálják tenni a csöveseket, narkósokat. A csövesek lehetetlenik el a fővárost a legnagyobb mértékben és ez NAGYON tetszik nekik. Ennyit a hőbörgésükről.
várúr
2015. november 04. 18:13
Szimpla kultúrnyafi. Egy széplélek bánkódása. Kinek a Vár tetszik,kinek a romkocsma. Legtöbbjüknek mindkettő. Szerzőnek leginkább a saját vinnyogása tetszik.
lacipaci
2015. november 04. 17:06
Na most akkor egy kérdés. Kiknek a tulajdonában vannak a romkocsmák, a plázák és hostelek ? Nu ?
tevevanegypupu
2015. november 04. 15:33
Nem, nem bérfanyalgó, az ember ezt észreveszi, nem a kulturális lehetőségek miatt jönnek elsősorban, ahogy járunk a városban, fenn a várban, galáriákban vagy bárhol, ahol valamiféle "igényesebb" lehetőség adódna, és rengeteg adódik, ott nem nagyon vannak turisták.De ez egyáltalán nem Budapest hibája, ahogy az sem, hogy a romkocsmák látogatói összhányják, piszkítják, szemetelik a városnak azt a részét ami szerintük fantasztikus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!