Ismerkedési est az EU nevű SZOT-üdülőben

2015. november 17. 12:13

Biztonság, az EU előnyeinek élvezése, oszt jónapot – hallottuk tegnap a Parlamentben. A demagógiaméter nem először akadt ki, Orbán pedig kimutatta államférfiúi fogai legfehérjét.

2015. november 17. 12:13
Dercsényi Dávid
hvg.hu

Orbán soha nem akart egy menekültet sem befogadni, akár a görög-olasz táborokban a menekültügyi eljárásuk elbírálására váró emberek szétosztásáról van szó, akár a dublini rendszer által hozzánk visszatoloncoltakról, akár a határokon nálunk belépni kívánókról - »a bevándorlás rossz dolog«. De akármit is gondolunk, egy közösségben nemcsak a kisfröccsök és szalonzene létezik, olykor ki kell venni a részünket a mosogatásból, takarításból, és nem mellesleg szóba kell tudni állni a többiekkel is.

Nem, Orbán élvezni akarja az Unió által rendezett ismerkedési estet, megebédelni a második turnusban, hallgatni a szalonzenét és kirendelni az újabb kisfröccsöt - ez lenne a magyar államférfi.

»Nekünk, parlamenti képviselőknek és kormányzatoknak szerte Európában az a dolgunk, hogy meghalljuk az emberek hangját«, mondja az államférfi, aki maga is ezen van régóta: először reklámkampánnyal tüzeli fel népet, majd megkonzultálja a dolgokat cseppet irányított kérdéseivel, végül széttárja a kezét - hát ez van, mit csináljak, a nép így akarja. Szuper lenne, ha éppen a kormányzati korrupció, az adócsalás, a klientizmus, a kormányzati médiagépezet vagy az EU-s fejlesztési pénzek elherdálása, netán az alulfinanszírozott egészségügy és oktatás kapcsán is meghallaná a nép, a közösség tagjainak hangját, ahogy az egy rendes családban történik.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Forsz
2015. november 17. 23:48
Ez a cikk annyira érdektelenül buta, hogy mindössze egy megjegyzésem lenne, az sem érdemi észrevétel, hanem retorikai: A kezeket nem lehet szétterjeszteni, csak a karokat. Ennyi. Ez a legfontosabb észrevételem.
BőröndÖdön
2015. november 17. 16:54
Ennyit tud a mi Bölcs Vezérünk,és ez csak rosszabb lesz...
atila68
2015. november 17. 15:48
Ki ez a Dersényi Dávid? Mert Orbánt tudom.
kjkj945
2015. november 17. 15:11
DD dedós """Az emberek biztonságban akarnak élni, és élvezni akarják az unió előnyeit", mondta tegnap a Parlamentben Kádár János, majd kirendelt két kisfröccsöt."" Hiányzik neki aki nem is ismerte az ejut. Nosztalgiázik, de rosszul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!