Egy csók és más semmi

2015. november 04. 07:32

Ilyen üzenet egy idős férfi részéről egy fiatal nőnek akkor is viszolyogtató, ha útkereszteződésnél történik, elsőbbség meg nem adása miatt. De ez a Parlament falai közt történt, egy kereszténypárti képviselő részéről, s ami a legtaszítóbb: gyermekek éhezésének ügyében.

2015. november 04. 07:32
Körmendy Zsuzsanna
Magyar Nemzet

„Tételezzük fel, hogy a jobboldal ösztönösen nem tudott nem csatlakozni egy ilyen kezdeményezéshez. Ha így volt, az egészséges reflexnek mondható. Nem tudjuk, mi történt, ami a kormánypártoknál megváltoztatta a széljárást, de a népjóléti bizottság hétfői ülésén kitört a vihar. Sajátos módon éppen az empátiában, szociális érzékenységben eszerint nem dúskáló KDNP érezte úgy, nem kell neki csatlakoznia egy ilyen célhoz. Hirtelen fölismerték a kezdeményezésben a politikai szándékot, és kihátráltak belőle. Amikor Szabó Tímea (PM) értetlenkedett, hogy állítólag a fideszes képviselőnő véletlenül írta alá a határozati javaslatot, s rákérdezett, ez miként lehetséges, Harrach Péter egy puszit küldött neki.

Kár volt. Mindannyian tudjuk, itt ez mit jelent. Nem azt, hogy Harrach felcsapott bonvivánnak. Ez a »csókollak«»puszi neked« valójában egy igen durva, útszéli közlés arra vonatkozóan, az illető milyen szívességet tehet. Ilyen üzenet egy idős férfi részéről egy fiatal nőnek akkor is viszolyogtató, ha útkereszteződésnél történik, elsőbbség meg nem adása miatt. De ez a Parlament falai közt történt, egy kereszténypárti képviselő részéről, s ami a legtaszítóbb: gyermekek éhezésének ügyében.

Érvelni nem lehet? Csak a közönséges gesztusok nyelve érthető? Nem lehet egyszerre hiányolni a nemzeti minimumot, és közben jól odasózni neki. Vagy a hadiállapot fenntartásánál nincs fontosabb?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
adam
2015. november 05. 08:36
Vagy most nem azt írja amit valójában gondol vagy a 180 fokos "nem-fordulat" előtt tette ezt. Valójában lényegtelen, hogy melyik másik.
Öreg
2015. november 04. 15:12
Ilyen rossz ízlése lenne Harach Péternek?
nyugalom
2015. november 04. 13:09
Ezt jelenti az egy tál lencse! Milyen sok itt a hozzáértő politikus, fizetett ellendrukker, a szándékolt rosszindulat, butaság.
Morgen
2015. november 04. 12:02
" Ez a »csókollak«, »puszi neked« valójában egy igen durva, útszéli közlés arra vonatkozóan, az illető milyen szívességet tehet. Ilyen üzenet egy idős férfi részéről egy fiatal nőnek akkor is viszolyogtató, ha útkereszteződésnél történik, elsőbbség meg nem adása miatt." Hát, ahogy elnézem, egy fiatal férfi Önnek, kedves, nem fogja cuppantani!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!