A Nagy Összeesküvés

2015. november 06. 10:32

Ez az összeesküvés-elmélet tehát lehet annyira teherbíró, hogy gondos és folyamatos karbantartással kitartson a következő három évben, legalább a 2018-as választásig.

2015. november 06. 10:32
Mészáros Tamás
168 Óra

Ez az összeesküvés-elmélet tehát lehet annyira teherbíró, hogy gondos és folyamatos karbantartással kitartson a következő három évben, legalább a 2018-as választásig. Persze csak azok körében, akik hajlandók figyelmen kívül hagyni a legelemibb tényeket. Akikben például nem ötlik fel az, hogy a „senki által meg nem választott” (?) Angela Merkel, valamint a CDU–CSU-pártszövetség aligha szegődött el az úgynevezett európai baloldal szolgálatára – noha már az is közönséges marhaság, miszerint baloldali aktivisták támogatnák az ellenőrizetlen és korlátlan bevándorlást. Miközben Orbán folyvást az európai kereszténységet, illetve a kereszténydemokráciát félti identitása elvesztésétől, úgy mind a csakugyan konzervatívok, mind a keresztényszocialisták köszönik, jól vannak, és ebben a politikai közösségben közülük senki nem beszél a migránsokról a magyar kormányfőhöz hasonló hangon. Senki sem vonja kétségbe, hogy a rettenetes szíriai állapotok kényszerítik menekülésre az embereket, és nem az embercsempészek, akik ugyan kihasználják a helyzetet, de nem ők bombázzák a falvakat és a városokat. Az európai keresztények – köztük baloldaliak – azt sem hiszik, hogy a menedékkérők valamiféle eltökélten nemzetállam-romboló, kozmopolita háttérhatalom bérenceiként rohannák le a kontinenst. Nem; a tisztességes, polgári Európában azért aggódnak, hogy képesek lesznek-e megfelelni a rendkívüli humanitárius kihívásnak, sikerül-e kezelni az óhatatlan konfliktusokat, elősegíteni mindazok integrációját, akik csakugyan a háború elől mentették az életüket.

Persze Orbán maga sem hiszi el a saját traktátusát. A keresztény értelmiségieknek elmondott történeti áttekintésében – amelyben hosszan taglalta a némely katolikus főpapok, kivált Gyulay és Seregély püspök urak közreműködésével tető alá hozott nemzeti-keresztény szövetségi politika kilencvenes évektől napjainkig húzódó történetét – éppen azért udvarolta körül magas rangú katolikus támogatóit, mert ezt a hamis, kizárólag hatalomtechnikai felhasználásra gyártott, migránsellenes retorikát legalább a moralitás látszatával reméli igazolni. Az előadásában buzgón magasztalt papoktól méltán elvárja az egyházi szentesítést – és nem is kétséges, hogy tőlük ezt csakúgy megkapja, mint az »aktivista« Osztie atyától és a plébánosok többségétől –, hiszen ettől a klérustól ugyanúgy idegen a nyugat-európai katolicizmus, mint a Fidesztől és a KDNP-től a valódi kereszténydemokrácia. Akik Ferenc pápa progresszióját is elszabotálják, azok kétségkívül Orbán természetes szövetségesei a Nagy Összeesküvéssel folytatott harcban.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
global
2015. november 07. 09:45
„senki által meg nem választott”...Nem igaz, hogy nem érti mire mondta Orbán ezt a kijelentést.Rendesen provokálja az embereket a hülyeségeivel. A lánya sem különb..
malakka
2015. november 06. 11:40
"Nem; a tisztességes, polgári Európában azért aggódnak, hogy képesek lesznek-e megfelelni a rendkívüli humanitárius kihívásnak, sikerül-e kezelni az óhatatlan konfliktusokat, elősegíteni mindazok integrációját, akik csakugyan a háború elől mentették az életüket" Ha meg mégsem, akkor majd jól leváltjátok a népet, igaz, kicsi ATV-huszár?
Tuttimutti
2015. november 06. 11:26
Az álságos liberális ködben úszó szürkehályog betegségben szenved a szegény cikkíró. Ez megmagyarázza azt, hogy miért nem látja azt ami a napnál is világosabb és egész Európa látja, hogy a neobolsevik baloldali kormányok támogadják a mérhetetlen bevándorlást egy okból, a nemzetállamok bedarálásából, és megszűntetése miatt, mert amíg léteznek nemzetállamok, addig itt nekik nem terem többé babér (még a föld alatt sem)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!