Terjed a PRK-kór: Amnézia International!

2015. november 18. 12:35

„Soha nem mondtuk, hogy kerítést nem szabad építeni.” Mondja az a Jeney Orsolya, aki szervezetével együtt júniusban még megmozdulást is szervezett a Parlament elé – a határkerítés ellen tiltakozva.

2015. november 18. 12:35
Stumpf András
Mandiner

amnezia.jpg

Terjed az egyelőre csak „PRK-szindrómaként” emlegetett, súlyos feledékenységgel és nyilvánvaló tények letagadásával járó tünetegyüttes. A szakemberek annyit is megállapítottak, hogy a jelenség összefüggésben áll az Európa felé tartó tömeges migrációs hullámmal.

A megbetegedés tüneteit elsőként egy magyar közszereplőn fedezték fel, aki miután szeptemberben illuminatit emlegetett annak felvetése kapcsán, hogy a migránsok között az Iszlám Állam küldött terroristái is könnyedén bejuthatnak Európába, a videó másik részletét helyezte el a Youtube-on, bizonyítandó: ő akkor is azt mondta, hogy lehetnek köztük rossz emberek.

Mint az a Reutersnek köszönhetően hétfő óta ismeretes: a múlt pénteki párizsi merénylet egyik elkövetője, a Szíriából küldött terrorista menekültnek álcázva jutott be Európába. Éppen úgy, ahogy azt az Iszlám Állam előre is vetítette, valamint amely lehetőségre szemellenző nélküli európai kommentátorok is felhívták a figyelmet, s amelyre mint gonosz összeesküvés-elméletre legyintettek ballib megmondóemberek.

Kedd estére a kór aztán tovább terjedt. Jeney Orsolya, az Amnesty International magyarországi szervezetének igazgatója nyilatkozta tegnap Kálmán Olgának:

„Soha nem mondtuk, hogy kerítést nem szabad építeni.”

Ugyanaz a Jeney Orsolya, aki szervezetével együtt júniusban még megmozdulást is szervezett a Parlament elé – a határkerítés ellen tiltakozva.

A szindróma érdekessége, hogy fontos kijelentések esetében elhomályosítja a memóriát, ám csak részleges amnéziát okoz. Jeney esetében is jól látható, hogy a régi állításait továbbra is mantraszerűen ismételgeti. Ilyen az, hogy „a menekültek pontosan ilyen terrortámadások elől menekülnek, amilyen a párizsi merénylet is”.

Agykutatók szerint ez a kijelentés ugyanarról a tőről fakad, amelyről a migránsok közé vegyülő terroristák lehetőségének határozott elutasítása, s amely rendellenességet minden valószínűség szerint az úgynevezett wt-gén okoz.

Utóbbi hatására a valóság nem befolyásolja a véleményalkotást, amely kizárólag egy elképzelt és vágyott világhoz illeszkedik.

(A valóságban a szírek milliói már három-négy évvel ezelőtt elmenekültek az országból, Törökországban, Jordániában pedig nincsenek az Iszlám Állam által szervezett terrorakciók, olyanok biztosan nem, amilyenektől szírek kezdenének hirtelen menekülésbe Európa felé. Amikor a menekülthullám négy és fél éve megindult a Szíriával határos országokba, a szírek Aszad bombázásai elől futottak, nem az akkor még nem létező Iszlám Állam elől. Egy tanulmány szerint pedig a most Európába migráló szíreknek 13 százaléka kifejezetten rokonszenvez az Iszlám Állammal.)

Az esetek iránt érdeklődést mutató brit tudósok további érdekes megfigyelést tettek. Eszerint agyműködés szempontjából az emberijogizmus éppen úgy viszonyul az emberi jogokhoz, mint az iszlamizmus az iszlámhoz. Míg a nem iszlamista muszlimok képesek és szeretnek is békében élni, az iszlamisták kizárnak a világukból mindenkit, aki totális elveik szerint szerintük nem minősül igazhitűnek. Ennek mintájára: míg az emberi jogokat fontosnak tartók képesek több szempont alapján mérlegelni, egyszer a biztonságot, másszor a szolidaritást helyezve első helyre (mikor mi fontosabb); addig az emberijogizmus hívei világot rendező, kizárólagos elvként tekintenek hitükre.

Egyelőre tehát annyi jelenthető ki biztonsággal, hogy a PRK-kór összefüggésbe hozható a migrációs hullámmal, szakértők egybehangzó véleménye szerint azonban az csak táptalajként szolgál, s aktiválja az amúgy is meglévő wishful thinking-, azaz „wt-hajlamot”. Megfigyeléseik szerint ez lehet az oka, hogy a kór eddig kizárólag ballib közszereplők és emberijogista szervezetek vezetői közül szedte áldozatait.

A Fidesz felső vezetéséből ennek ellenére úgy értesültünk: a párt már fontolgatja kvótaügyi íveinek kiegészítését. Az újranyomtatott kérdőívekre a párt politikai kommunikációért felelős agytrösztje (rövidítve: H. Á.) a következő két, egymással összefüggő kérdést vezetné rá:

„Ön szerint a kvótarendszer növelné-e a félelmetes, nagyon ijesztő, teljesen ismeretlen és kiszámíthatatlan kórság, a PRK-szindróma elterjedésének veszélyét a magyar emberek körében, s ezzel vajon hozzájárulhatna-e ahhoz, hogy nemzetünk elpusztításának jól kiötlött tervét sikerre vigyék mindazok, akik ezen mesterkednek? Egyébként tudja, mióta dolgoznak ők a magyarság elveszejtésén?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szőke Ciklon
2015. november 18. 22:19
Nem feledékenyek ezek, egyszerűen hazugok, azt hiszik, hgy az emeberek feledékenyyek, amiben egyébként van valami, mert nagy részük valóban az, nagy részük nem is hallotta, hogy korábban mit mondtak, így aztán lehet kavarni. A jobbik is gyakran jön elő ilyen mesével, hogy Ők már 2013-ban megmondták.... Nem mondtak ők semmit, blöffölnek, illetve hazudnak. Egyébként az olyan médiamunkásokat, akik egyszer lebuknak, azonnal el kellene zavarni az újságírás közeléből is. Lagalább is, az alap, amelyik egy kicsit is ad magára, nem tűri meg az ilyeneket. Persze, ha az egész lap ilyen, ebből él ....
Mich
2015. november 18. 20:19
Más néven Soros-kór... mert van az a pénz, amiért Soros civiljei szembeköpik magukat...
Bűbájos Küsmödy
2015. november 18. 20:08
A szóban forgó szindrómát inkább b@szatlan hülyepics@izmusnak hívják!
Orange79
2015. november 18. 19:55
Andras, kivancsian varom az e heti csortet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!