A rettenetes véleményterroristák, a szegény kicsi Telekom, és egyéb szereplők

2015. december 17. 19:11

A „véleményterror”. Nos, az nincs. Igény, az lenne rá - mindkét oldalról. Nem „véleményterror” van, hanem „véleményháború”: kulturális és világnézeti harc.

2015. december 17. 19:11
Holger Hartland
Hartland

1.

A »véleményterror«. Nos, az nincs. Igény, az lenne rá - mindkét oldalról. Nem »véleményterror« van, hanem »véleményháború«: kulturális és világnézeti harc. Nekünk, az idealista vagy más ok miatt lúzer többségnek értékrendek és jövőképek háborúja, míg az igazi játékosoknak pénz- és piacosztás. Persze, lehet egymást kölcsönösen véleményterroristázni, csak legyünk vele tisztában, hogy ez nem a valóság objektív leírása, hanem a mi kis »háborúnkban« eldurrantott játék habszivacs-lövedék. Mert az átlagember szintjén ennyi ez a »háború«, meg a négy évente leadott szavazat. Igény persze volna többre, és akik és amikor tehetik, sokszor gyakorolják is. Máskor csak vágynak rá.

Amikor például némelyik liberális azt mondja, örüljön Kovács Ákos, hogy ennyivel megúszta, mert a fejlett nyugaton egy ilyen interjú miatt sokkal rosszabbul járt volna: köszönjük meg nekik az őszinteségüket. Nagy szolgálatot tesznek vele nekünk. Maguk ismerik el önként, hogy a nyugati világ vezető országaiban tényleg (puha) balliberális véleménydiktatúra van, és hogy ők Magyarországon is ilyen balliberális véleménydiktatúrára áhítoznak. Úgy képzelik a szabadságot, hogy ők uralkodnak, nekünk pedig szabad engedelmesen hallgatnunk, ha nem akarjuk azt mondani, amit ők jónak tartanak, vagy elfogadni, hogy ki leszünk átkozva. És a fejlett nyugaton ez valamennyire így is van. Hogy két klasszikust idézzek: »Ma a liberálisok uralják Európát« - »ma konzervatívnak lenni a legnagyobb lázadás«.

(Megjegyzem, nem baj, ha bárkit kiátkoznak a balliberálisok, csak akkor ne sírjanak, amikor vissza is kapják. Mondom, nem »véleményterror« van, hanem »véleményháború«. Akinek nem tetszik, üljön inkább a tárgyalóasztalhoz.)

Magyarországon egészen érdekes a helyzet: az ellen-felmentő sereg által szorongatott felmentő sereg által szorongatott ostromlók által szorongatott várvédők esetével állunk szemben. A jobboldaliak a magyar szellemi életben kisebbségben érzik magukat, mert a balliberálisok még mindig, ha nem is feltétlenül vannak tényleg többen, de többnek tűnnek, fontos pozíciókat birtokolnak, és minőségileg is fölényben vannak. A magyar balliberálisok ugyancsak szorongatva érzik magukat a jobboldali kormánytól. A kormány szorongatva érzi magát a nyugati liberális hatalmaktól. A helyzet magyar szereplői mind meg lehetnek győződve róla, hogy ők a gyengébbek, akik a jó ügyért harcolnak az erősebb: a balliberális véleményterroristák, a diktatórikus Fidesz-kormány, vagy éppen az elnyomó nyugati liberalizmus ellen. (Mint a felállásból kitűnik, a jobboldalnak sokkal inkább van igaza.)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2015. december 17. 20:38
"...kulturális és világnézeti harc..." van azaz kulturkampf. Liberálfasiszták kontra nemzeti konzervativok
Tündér_Lala
2015. december 17. 20:04
Igaz amit ír, de csak nálunk. Itt annak a bizonyos véleményterrornak a jobbik megjelenése vetett véget. (Volt is hiszti, nácizás. A legfontosabb történelmi tette volt.) A libsik az elveszett monopoliumukat siratják és azért olyan agresszivak. Ma már itt a másik oldal vissza mer szólni. Nyugaton nem mernek és a T-com úgy gondolta, hogy buksisimit kap mint otthon, ha belerug egy másként gondolkodóba gazdasági erőfölényét használva. Nem azt kapta. Lehet, hogy mégiscsak szabadságharc ez ?
pollip
2015. december 17. 19:20
Elfogadom, hogy véleményháború van, de ez nem zárja ki a véleményterrort. Liberálisok el is ismerik, hogy művészeket akár egy nekik nemtetsző mondatért kirekesztenek addigi életükből, munkájukból. Mi ez, ha nem terror? Ezentúl félhetnek a művészek, ha egy rossz mondatot mondanak, megtorlás következik. Összefognak a "bűnös" ellen és mint a héják, marcangolják, tépik szét az illetőt.
Starlord
2015. december 17. 19:16
Nyilván ha a sok tahó parasztnak akik a viva tv bekapcsolásáig jutottak el, miközben a közvélemény számára nem ismert nők ezrei érnek el rendkívüli tudományos eredményeket, akkor ezek a ti "konzervatív" értékeitek azt kell mondjam szart sem érnek cimbora! Akkor sajnos ti is liberálisok vagytok akik ócska értékeket képviselnek! Olyan ócska zenészeket, akiket reggelire megenne tudásban bármelyik orvostanhallgató vagy bármilyen területen kutató nő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!