NKE-szakértő: A kölni erőszak nagy vesztesei a muszlim közösségek

2016. január 09. 11:46

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint az áldozatok után az európai muszlim közösségek számára jelentik a legnagyobb hátrányt az olyan esetek, mint a kölni szilveszter, vagy az iszlamista terrortámadások. Az európai közgondolkodásnak része az, hogy nem minden muszlim terrorista, de a két dolog szorosan összefonódik – vélekedett Kaiser Ferenc.

2016. január 09. 11:46

A terroristák által elkövetett merényletek és a muszlimoknak tulajdonított erőszak egyik legfőbb vesztesei éppen az európai iszlám közösségek – mondta Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szombaton az M1 műsorában.

A docens a kölni események kapcsán megjegyezte: az ahhoz hasonló bűncselekmények, illetve a merényletek kapcsán a társadalom kollektívan teszi felelőssé a muszlim közösségeket, ezért az áldozatok után éppen ők a legnagyobb vesztesei ezeknek. Az európai gondolkodást úgy érzékeltette, hogy „nem minden muszlim terrorista, viszont majdnem minden terrorista muszlim”.

Német rendőrségi jelentések szerint szilveszter este mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Amikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, s ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Szemtanúk egybehangzó nyilatkozata szerint a támadók „kinézetük alapján az arab vagy az észak-afrikai térségből származtak”. Hasonló esetek történtek más német nagyvárosokban, továbbá Ausztriában, Svájcban, Finnországban és Svédországban is.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Orange79
2016. január 09. 23:32
Nincs mérsékelt iszlám. A békés muszlim kebabos Londonban holnap szimpatizáns, holnapután terrorista. Generációk óta Európában élősködő fattyaik is bármikor készek radikalizálódni és gyilkolászásba kezdeni. A ma sopánkodó igazhitű az első adandó alkalommal az iszlám törvények bevezetése mellett fog voksolni mihelyst többségbe kerülnek a szaporaságuknak köszönhetően. Ne legyenek kétségeink, nem lesznek toleránsok.
Békanász a hasadon
2016. január 09. 22:55
Pozsonyi Ádám 4 órája · A legfrisebb modernizmus! Ma, az idegen megszállók elleni tüntetésnek volt egy ellentüntetés verziója is, ahol libsik és feministák tüntettek. A "szélsőség" ellen. Nem az ellen, hogy az ő pénzükön eltartott betolakodók tartsák be a törvényeket és/vagy takarodjanak Nem, azért tüntettek, hogy a muszlim söpredék szabadon garázdálkodhasson. Egy életkép. A tábla felirata: „A szexisták és a rasszisták mindenhol seggfejek!” A szexista természetesen nem az erőszakoló néger, hanem az ez ellen tiltakozó európai. A monty python sótlan, unalmas aktakukacok erőlködése volt a valósághoz képest....
teljesenertelmetlen
2016. január 09. 21:19
ad1: ha a családom biztonsága és a muszlim közösségek hogyléte között kell döntenem, akkor leszarom a muszlim közösségek minden nyűgét. ad2: ha ennyire szenvednek tőle, akkor aktívan tegyenek az ellenőrizetlen tömeg beáramlása ellen, és elsöprő erővel hallassák a hangjukat minden ilyen esemény után. Valahogy nem hallom az elítélő nyilatkozatok tömegét. Akkor pedig bűnösök közt cinkos aki néma.
bajai
2016. január 09. 18:32
Ez viszont úgy látszik nem hír: Kölnben a német rendőrség hatalmas erődemonstráció keretében megállította a hivatalosan bejelentett tiltakozó menetet. A tömegoszlató felszólításnak nem engedelmeskedőkkel szemben vízágyút is bevetettek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!