A világ 13. legmenőbb dolga lett az Airbnb miatt kiszorulni az albérletünkből

2016. január 14. 08:35

Ez valami olyan extrán cool irónia, hogy én nem érthetem, vagy a 444-es akiraly tényleg ünnepli az Airbnb erzsébetvárosi robbanását?

2016. január 14. 08:35
Tékás Lacika
Fent és Lent

Az Airbnb okozta károkról akiraly is tudhat, hiszen 444-es kollégája, sarkadizs is megírta még 2015 augsztusában, hogy »Tönkreteszi az Airbnb a budapesti albérletpiacot«, és elég kemény mondatokat használt abban a cikkben. Sarkadizs szövege azzal kezdődik, hogy a VII. kerület külső részén lakó Szabolcs elpanaszolja, hogy »Két éve még havi 60 ezer forintot fizettem ezért a lakásért, most meg pont a dupláját akarják kérni szeptembertől«. Később pedig nagyban az Airbnb hatására visszavezetve írja sarkadizs, hogy »a magyarok egyre kevésbé képesek megfizetni a budapesti albérleteket«.

Reméljük, hogy Szabolcs és a hozzá hasonló helyzetben lévők is értékelni fogják, hogy saját lakókörnyezetükből az Airbnb durva, nemzetközi egyenlőtlenségekre is épülő 
dzsentrifikáló hatása következtében szorulnak ki, így végre valami cool dolognak lehetnek a részesei.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2016. január 14. 13:19
Magyar fizetés! Jusa árak. Hess!
Forsz
2016. január 14. 12:06
Az egészből csak azt nem értem, hogy hogyan terjedt el ez az "albérlet" definíció. Eredetileg lenne ugyanis a főbérlő, aki a lakás tulajdonosától bérel egy lakást. Azután mint bérlő, mint a lakás jogos használója, másnak adhatott szállást benne(feltéve, hogy a bérleti szerződésben ez nincs kizárva). Ez az újonnan belépő szerződő fél azután vagy a lakás egy részét, vagy az egész lakást használta. Ez az ALbérlő! Az albérlő nem a tulajdonossal van szerződéses viszonyban, hanem a FŐbérlővel. Aki egy ingatlan kibérlése estén állandóan albérletet hajtogat, az nem tudja mit beszél. Megmondom: BADARSÁGOT! TÁRSbérlővel azért nem érdemes foglalkozni, mert az ma gyakorlatilag nincs, az csak a háború után volt elterjedt szükségszerűség.
Csigorin
2016. január 14. 11:37
Milyen SAJAT lakokornyezetrol hadoval, hat epphogy nem sajat, hanem berli. Tessek nem a belvaros kozepen berelni hanem kijjebb, aztan mindjart nem lesz konkurrencia az airbnb. Annyiert adjak a lakast, amennyiert lehet. Az nem erv, hogy ket eve ennyibe kerult. Igen, mert akkor nem kellett a kutyanak se. Teny hogy kurvadragak Magyarorszagon a lakasok, mind berelni mind venni a magyar berekhez kepest horribilis. Mindez azert, mert arra allt be a rendszer, hogy az emberek orokolnek lakast a szuloktol/nagyszuloktol, az a par szerencsetlen aki meg nem, az mehet kulfoldre fel is ut le is ut.
ppix
2016. január 14. 10:37
Proletár siránkozás, meg a világ nem értése + jómagyar írigység és vádaskodás. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!