Ó, jaj, Mari nénire rádőlt a budiajtó!

2016. február 09. 22:09

A Fidesz pompásan tudja, hogy kikre kell lőnie. Nem a finom kezű entellektüelekre és a szakmát sirató újságírókra. Hanem azokra, akik ott ülnek a tévé előtt minden este.

2016. február 09. 22:09
Gazda Albert
Magyar Nemzet

„És most jön Szalai Vivien. A Színes Bulvár Lap, a Bors, a Story és rengeteg nem fikciós – jó-jó, valamelyest azért fikciós – ponyva után csüccsen a magas székbe. Aki bestsellereket tud írni a dubajozásról, Stohlról és Zuschlag Jánosról, megérdemli a felemelkedést.

Bulvárosak a híradók, mi? Oké, csak az ökör következetes, ez egy. Habony Árpád soha nem irtózott a bulvártól, ez kettő.

A lényeg azonban a harmadik pont. A Fidesz pompásan tudja, hogy kikre kell lőnie. Nem a finom kezű entellektüelekre és a szakmát sirató újságírókra. Hanem azokra, akik ott ülnek a tévé előtt minden este. Az M1-gyel őket alig-alig érik el, az a kísérlet nem nevezhető sikeresnek. A TV2 révén többeket tudhatnak megszólítani. Olyanokat is, akiknek általában eszük ágában sincs szavazni. Hátha lesz. Mari néni és a budiajtó mindig kéznél van – ha az ő nehézségeit át- és a sorsát megéli a néző, mit fog tenni, ha súlyos ügyekkel kezdik ijesztgetni óvatosan? –, az a kérdés, mit tud még melléjük tenni Szalai Vivien.

Plusz az árpádi agytröszt. E tekintetben pedig van ott rutin bőséggel. Abszolút felesleges félteni vagy lebecsülni a fiúkat-lányokat. Már pusztán azért is felesleges ilyet tenni, mert fogadni mernék, hogy nem lesznek mindig egyenlőek az esélyek, és közel sem biztos, hogy ez az apró piac elbír hosszú távon két óriás bulvártévét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2016. október 14. 16:54
Így már tisztán érthető, hogy ezt a "színvonalas" MN-et miért nem fizetik elő a Ház-ban. A mai kifinomult ízlés miatt már s..gtörlésre sem alkalmas.
anegy_
2016. október 14. 16:54
A felsorolt újságokért én még egy fillért sem adtam. Ha neked tetszik a Lajos-lap, olvasd, ha tetszik a Lajos-Tv nézd. Képzeld, minden nap interneten végig pásztázom a HírTv-t (ott olvasok bele az mno-ba) az ATv-t, az Echo-t. Emellett az M1-et nézem, ami kifejezetten friss, és a magyarokról szól. Valamint az összes sportcsatorna a kedvencem. Ezért engem nem érdekelt eddig sem, s ezek után sem a Tv2 gazdája. Hogy tudd, a HírTv és a Lánchíd rádió láthatóan és hallhatóan átment kritikán aluli Kormány-szapulóba, de közben úgy tesznek mintha most lennének reálisak. A Lajos keze-zsebe éppen úgy benne van ebben az Albert cikkben is. Csak a hülye nem lája.
balbako_
2016. április 13. 14:32
Az RTL-t mint budicsatornát még sohasem sikerült alulmúlni, igaz a Hír tv, és a Magyar Nemzet keményen küzd, hogy alulmúlja. De itt a verseny már nehezebb, mert a Népszava, Népszabadság is igényt tart a budimédia címre.
atila68
2016. március 23. 17:56
Hozod a megszokott szintet Albert. (jó szar lett ez is)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!