Senkinek sincs kedve idiótákkal vitatkozni

2016. február 05. 16:29

Egyértelmű, hogy a menekültválság úgy kellett a kormányzatnak, mint egy falat kenyér, de hát minden hatalom szeret a nemzet védelmezőjének szerepében tetszelegni. Interjú.

2016. február 05. 16:29
Geszti Péter
Geszti Péter
Origo

Meglepett Nemes-Jelesék hihetetlen menetelése?


Abszolút nem. Van ugyanis egy nagyon egyszerű szabály: ha mindenki kiabál, suttogj, ha mindenki suttog, kiabálj. A Saul fia kitalált egy nagyon egyedi formanyelvet, amivel teljesen új szemszögből mutatott be egy számtalanszor feldolgozott, nagyon érzékeny témát. Ráadásul egy olyan ország alkotói csinálták, amelyik nem szeret szembenézni azzal, hogy egykor 600 ezer magyar állampolgárát lökte oda a halálnak. Ez egy nagyon konfliktusos ügy, különösen egy olyan időszakban, amikor a magyar politikai állapotok nehezen egyeztethetők össze a hagyományos európai demokráciafelfogással. 


Ha felkérnének, hogy adj tanácsot egy bevándorlóellenes plakátkampányhoz, visszautasítanád? 


Persze, mindig is volt egy elvi határ. Ez ugyanaz, mint hogy dohánycégnek nem csinálok kampányt, mert ártalmasnak tartom a cigit. Csak mindig érdemes gondolkodni, hogy a konkrét esetben mi a cél. Szerintem belefér a magyar filmek marketingjén dolgozni, mert mindannyiunk érdeke, hogy jó filmek szülessenek, és azok eljussanak az emberekhez. Ez nem politikai vagy ideológiai kérdés, ahogy az se, hogy legyen-e jó a magyar foci. Persze, hogy legyen jó, hajrá, magyarok! Csak az a gond, hogy mindig a politika csapdájába lépünk, így pedig nagyon nehéz normálisnak maradni. Ha Alföldi Róbert, Kovács Ákos, Szörényi Levente vagy Schilling Árpád munkásságát figyelem, nem érdekel, milyen ideológia követőjének számítanak. A művészi teljesítmény érdekel, és az a hatás, amit ki tudnak váltani. 


És ha nem erkölcsi, hanem tisztán marketinges szemmel nézed, milyennek találod az elmúlt évek kormányzati propagandáját? 


Egyszerű dolguk van. Egyfelől nincs más, aki ilyen nagyságrendben és ekkora felületen szólalhatna meg. Másrészt minden médium függ valami módon a kormánytól, ezért tökéletesen tudják finomhangolni, milyen módon üzengetnek a társadalomnak. Ebből a szempontból másodlagos, hogy néznek ki az óriásplakátok. Szerintem egyébként tré az összes, de ez teljesen lényegtelen. Ami számít, hogy az üzenetek csont nélkül átmennek, fel-felébresztve a lakosságban a félelmet, ami mára általánossá vált. Egyértelmű, hogy a menekültválság úgy kellett a kormányzatnak, mint egy falat kenyér, de hát minden hatalom szeret a nemzet védelmezőjének szerepében tetszelegni. Technikai értelemben remekül kihasználták a krízist, és rá is fordultak a 2018-as választási kampányra.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2017. május 24. 10:19
"egy olyan ország amelyik 600 ezer magyar állampolgárát lökte oda a halálnak" fogalmazással ír az életének teret adó országról az idióta, akivel senkinek sincs kedve vitatkozni. Undorító görény, magyar állampolgársággal.
moricka13
2016. augusztus 26. 18:53
Geszti Péter! Egyértelmű, hogy a saját oldalának úgy kell, mint egy falat kenyér a magafajta szuper intelligens, akinek kedve sincs idiótákkal vitatkozni. Sőt! Még a Nap sem jönne fel nélküle, ránk borulna a teljes sötétség. Ez ám a Karrier!
tango47
2016. június 15. 19:31
"...fel-felébresztve a lakosságban a félelmet, ami mára általánossá vált." Én nem úgy tudom, hogy a magyar lakosság egésze ül a becsomagolt bőröndjén a nagy beszarás miatt, hanem hogy csak egyes üldözési mániások.
Gusztav12
2016. május 30. 01:31
"Szembenézni a múlttal dumától már hányingerem van. Még apám sem élt akkor nem hogy a fiam. Megbékélést akartok? Be kellene fejezni, hogy csak a zsidóknak voltak veszteségeik és ez elidegeníthetetlen jogotok! Nem nekünk kell Megbékélni és Szembenézni a múlttal, hanem nektek kellene." Ez mind nagyon szépen hangzik. Csak egy nagy baj van. Semmi nem lesz belőle. A zsidó etnikum életeleme, pontosabban jövedelmi forrása, az állandó felfűtött ellenségeskedés, a "szembenézni a múlttal duma". Mert csak ezt halljuk, ezt nyomják le a torkunkon éjjel nappal. A holo-propaganda nem volt elég erős, elég aktív. Erre, mint "megoldást", Viktorka a nyakunkra hozta andyvajnát, a csipás, hollywoodi volt adócsalót és újraindították a gépezetet. Miután a egész "magyar" filmgyártás ezek kezében van, a frissítés nagyon gyors és eredményes. Ilyen jeles.nemes alakokból dögivel van a VII. kerületi piacon. Valóban új vonás az, hogy elkezdték a kádárizmus egyik sikerét ismét bevezetni a kötelező moziba mászkálásokkal, filmnézegetésekkel. A szovjet uralom alatt a szovjet "alkotásokat" kellett végig bambulni, most a saulok jönnek. Tetszik, nem tetszik, a nebulónak végig kell szenvednie a legnagyobb baromságokat is. Nincs új a nap alatt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!