Üvegzseb, üvegpolgár

2016. február 20. 07:22

Amennyivel kevesebbet tudunk a közpénzekről, annyival többet tud majd az állam rólunk. Ha nincs „üvegzseb”, lesz „üvegpolgár”. Olyan átlátszóak leszünk, mint a frissen pucolt ablak.

2016. február 20. 07:22
Lendvai Ildikó
Népszava

„Például kiderült, hogy a szülői értekezletről is jegyzőkönyvet kell vezetni. Ne képzelje Kovács anyuka, hogy az állam elől eltitkolhatja a gyerek matek dolgozatát, vagy az iskolai WC állapotáról alkotott lesújtó véleményét.

A KLIK - ami a hatalom legédesebb, mert rá legjobban hasonlító gyermeke - írásba adta a renitenskedő Teleki Blanka Gimnázium igazgatójának: kéretik haladéktalanul benyújtani »az egyes osztályok szülői értekezleteiről készült jegyzőkönyveket vagy emlékeztetőket«. Ebből minden iskola érthet. Tüntetgetünk, tüntetgetünk, a jegyzőkönyvek meg üresek?

Az üvegpolgárt sok felől fogják figyelni. Nem akarták, de nyilvánosságra került egy háttéranyag-féle elemzés egy, minden önkormányzatot bekapcsoló központi állami informatikai rendszer tervéről. Ez arra is jó, hogy »bármilyen mélységű adat lekérhető belőle az önkormányzat belegyezése és jóváhagyása nélkül«.

Az anyagírók gondosan beleírták: »FONTOS! Minden eszközzel tagadni kell azt, hogy a központilag üzemeltetett adatbázis lehetőséget biztosít a közvetlen kontrollra«. Erre még a fideszes vezetésű TÖOSZ, a települési önkormányzatok szövetsége is hörögni kezdett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pkarcsi
2016. február 21. 15:38
Rusnya Nyanya,megint jár feleslegesen az a botoxos pofád.Te csak elmélkedj azon miért is nem tudtál vigyázni megfelelően a jó anyádra?Siess elhülyült Fletódhoz mert szobawc hordozót,meg lecsófőzö cselédet keres.
Venn
2016. február 21. 13:18
Amikor még cenzor volt ez a szipirtyó, akkor még az osztályfőnökök az igazgató elvtársaknak bizony be kellett, hogy számoljanak minden szülői értekezlet után a történésekről. Sőt, jelenteni kellett, hogy ki akarja hittanra járatni gyermekét. A kis feledékeny sötétke.....
2016. február 21. 04:22
Lendvai Ildokó az ügyeletes elvtársnő. Mindenhez hozzá tud szólni, mint a kofák a piacon.Csak kevesebb az értelem benne.
Bokros Birka
2016. február 20. 21:08
Acél Gyura üvegágyasa a cenznéni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!