Célkeresztben

2016. március 31. 08:24

Nyilvánvaló, hogy a terrorszervezet célja a félelemkeltés, annak kiterjesztése egész Európára, és ezzel együtt a kontinens destabilizációja.

2016. március 31. 08:24
Kis Ferenc
Magyar Idők

„Igaz, hogy korábban egy-egy ISIS-kampányvideóban a dzsihadisták ellenségei között sok más európai állam zászlaja mellett feltűnt a magyar nemzeti lobogó is, de ezúttal sokkal egyértelműbben jelezték számunkra, hogy rajta vagyunk a listájukon. Konkrét fenyegetést ugyan nem fogalmaztak meg, de kellő komolysággal kell kezelni minden hasonló üzenetet.

Nyilvánvaló, hogy a terrorszervezet célja a félelemkeltés, annak kiterjesztése egész Európára, és ezzel együtt a kontinens destabilizációja. Ennek érdekében, a merényleteken túl, intenzíven alkalmazzák a lélektani hadviselés korszerű eszközeit az internet, a közösségi oldalak felhasználásával. A pusztítás mesterei nem tétlenkednek.

Az aggodalom természetes minden ember részéről, főként amikor a brüsszelihez hasonló képsorokat lát és híreket hall a merényletekről, de a terroristák csak ott érhetik el céljukat, vagyis a társadalomban eluralkodó félelmet, bizonytalanságot, ahol az állam, illetve a rendvédelmi szervezetek tevékenysége határozatlanságot, szervezetlenséget, sőt gyengeséget mutat. Azt is érdemes tudatosítani, hogy a terrorizmussal szemben nem létezik tökéletes, százszázalékos védelem, de nem mindegy, hogy mekkora a kockázat.

Ezért is fontos, hogy a magyar rendőri, katonai és titkosszolgálati szervek a jövőben is hatékonyan tudjanak fellépni a terrorfenyegetéssel szemben. Ennek azonban előfeltétele a szükséges törvényi és anyagi háttér, amelyet a kormány, illetve az Országgyűlés tud biztosítani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aranykor
2016. március 31. 11:04
Szárad az egész Közel-Kelet, meg Közép-Ázsia, már tevéket sem tudnak tenyészteni. Itt Európában meg minden zöld. Hülyék lennének nem idejönni, hova máshova mennének. Nagyobb a baj, mint ez a fenyegetés, ez csak a kezdet. Jól elszúrt mindent a nagy okos Harvardon, stb., tanult gazdasági elit, mer kihagyták a gazdaságtanból az etikát. Még most is az ellen lázadnak a Pukliék, az etika tanítása ellen, ez az egyik pontjuk a 12-ből. Ide jutott a világ, a vezetői elfelejtették, vagy el akarják felejteni az emberi együttélést szabályozó ősi rendet, harácsolnak, habzsolnak, drogoznak, erőszakolnak, ölnek, a silányságot istenítik, lásd celebek, stb. Állandóan csak a nagy mellekről szólnak a celeb, az ünnepelt nők, de nem gyerekek szoptatása céljából, hanem szinglik és kurvák, és őket ünnepli ma az "egész" világ. Ja és még a hatalmas ünnepelt cickók is általában valami ócska műanyagból készülnek, nem emberi húsvér alkotások. Ennyit a neoliberális világról és gazdaságtanról, és etikáról. Ezek után mi történhet még a világgal... Felrobbantják... mű nagy cickók által frusztrált drogozó őrültek... akiket a nagy mű cickókat kitaláló állati tudományos fazonok pénzelnek. Itt van például mutti is, a nagy celeb "nagymama", aki gyerek és unoka nélkül még koros nőként is átlátszó bébidollban csábít a yuotubo-n. És ő ma a világ első embere néhány újság szerint... Aki meg normális akar lenni, azt nem normálisként kigúnyolják, ez itt az igazi nagy baj. A robbantások is csak ezt az esztelen trendet akarják még továbbra is ráerőszakolni a még normális emberekre. Az IÁ is csak az erőszakról, a gyilkolásról, a drogozásról, stb., szól, egy vallás leggyilkosabb mondatatit megszállottan mantrázva, mintha az Istentől eredne, de a pusztítás minden formája Sátántól jön. A Sátán erős, és mivel kevesen vannak Istennel, úgy tűnik legyőzheti a világot Istennek álcázva önmagát. De ez nem így van, a sötétség mindig legyőzi a fényt, és a csak a test mulandó. Azért jó rá vigyázni, amennyire csak lehet.
vigyor
2016. március 31. 10:59
A terror törvény tervezete egyszerűen szar volt. Át kell dolgozni és kész. Az meg, hogy a dáás épp melyik országot nevezi meg, tök lényegtelen.
BőröndÖdön
2016. március 31. 10:54
A félelemkeltés a habony-művek fő fegyvere...
madarasi.abel
2016. március 31. 08:47
Migráncsok! Migráncsok! Migráncsok! Rettegés! Rettegés! Rettegés! Gyerekek, inkább azt mondaná meg valaki, hol van az a jó néhány száz menekült, amit mostanában elkaptak a határőrök? És hol van a 100.000 ukrán menekültünk, mert egyik hivatal sem találja őket. Papírok nélkül lézeng az országban? Ahhoz meg mit szóltok, hogy mostantól a kormány kb tájékoztatási kötelezettsége van csak arra, hogy mire költi a közpénzt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!