Vállaljuk a támogatott cikkeket

2016. április 24. 09:47

A cikkek tartalmába, beleértve a támogatott projekteket, senki nem szólt bele, és ezt nem is lennénk hajlandók elfogadni.

2016. április 24. 09:47
A VS újságírói
VS

„Az MNB alapítványai által közzétett adatok minket is megleptek és megdöbbentettek. Hogy vannak támogatott projektek, azt csak az azokban résztvevő újságírók egy része tudta, de ezek nagyságrendjével ők sem voltak tisztában, mint ahogy azzal sem, hogy több alapítványtól is érkezik pénz.

A munkánkat éppen ezért mindez nem befolyásolhatta. A vs.hu minden cikkét, beleértve a támogatott projekteket is, vállaljuk. A cikkek tartalmába, beleértve a támogatott projekteket, senki nem szólt bele, és ezt nem is lennénk hajlandók elfogadni. Ezt megerősítendő, az elmúlt 24 órában a tulajdonostól garanciát kértünk a jövőbeni tartalmi függetlenségünkre is, amit meg is kaptunk.

A kiadó pénzügyei nem tartoznak a szerkesztőségre, de az átláthatóságért küzdő újságírókként nem tudunk egyetérteni azzal, hogy tudtunkon és az olvasóink tudtán kívül kapott támogatásokat. Ennek megfelelően a továbbiakban kérjük a kiadótól ezeknek a transzparens kezelését.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lantose70
2016. június 08. 17:01
Ez így rendben is van. A VS pontosan olyan hiteles média, mint az állami pénzből eltartott M1, Kossuth Rádió, vagy az állami hitelből Vajna kormánybiztos által megvett M2, illetve az MNB által szintén támogatott ECHO TV. Nagyon kellenek az ilyen hiteles médiumok az idegenszívű terroristapárti kozmopolita háttérhatalmak által vezérelt többi médiával szemben.
Malcolm Reynolds
2016. május 24. 13:38
ó ez a része szerintem hétfőn több nemzetközi szervezet és a piac érdeklődédét is felkelti hivatalosan is. ugyanis az mnb nem vehet állampapírt még alapítványon keresztül sem. sőt az hiszem az államadóság is máshogy néz ki ha az állampapírt a mnb vásárolta és nem befektetők. Szóval a kb 190 milliárdért vett állampapír érdekes árfolyamingadozásokat fog szerintem generálni. A hitelminősítésünk javításának az esélye meg szerintem hosszú időre elúszott.
Titi-mata'i-fa'aaro
2016. május 01. 18:42
Egy csomó baloldali lap kap állami támogatást, ez teljesen természetes egy demokráciában, persze ebben a fújj a belem kifordul Orbán diktatúrában ez csak elterelés, ármánykodás, esetleg a fidesz szavazók pofán köpése, pusztán az élvezet kedvéért, mint tudjuk.
Malcolm Reynolds
2016. május 01. 18:42
pedig egyszerű csak azoknak nehéz felfogni akik szerint a lopás akkor nem bűn ha a mi csapatunk csinálja. Vannak emberek akik leszarják mit irkál az újság ha azt közpénzlopásból csinálja. Nem az a lényeg hogy mit ír a vs hanem az hogy az mnb pénze nem kamupályázatokon kamualapítványokon keresztüli finanszírozásra van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!