Megbassza a rendszer az újságírót

2016. április 27. 12:10

A szép lassan építkező strómanok, kiskirályok a háttérből marionettbábuként igazgatják a mindennapokat.

2016. április 27. 12:10
Gunther Dóra
Eperbombázó

„Vajon naiv az az ember, aki elhiszi, hogy lehet ma Magyarországon normális, csorbíthatatlan újságírói munkát végezni? Naiv az az ember, aki elhiszi, hogy a közélet feltárható? Hogy a politikai rendszer visszataszító jellege nem lehetetleníti el teljesen a munkát?

A rendszer - maradjunk csak ennél, talán így a legfinomabb a megfogalmazás - bebetonozta és undorítóan kihasználta a magyar emberek kiégettségét. A kivéreztetés tökéletes habonyi kommunikációs stratégia, és a szép lassan építkező strómanok, kiskirályok a háttérből marionettbábuként igazgatják a mindennapokat. Az emberben van egy bizonyos fokú naivitás, vagy csak hit abban, hogy még egyszer lehet másképp. Bennem volt, és ez a hit most megrendült.

És egyébként is: hogyan lehetne közpénzekről faggatni politikusokat, úgy, hogy közben a saját háttér nem transzparens? Hogyan lehet lapkiadóként elvárni az újságíróktól, hogy folytassák ugyanazt a színvonalas munkát, mint amit korábban tettek? Folyamatosan mondanak fel az újságírók, jönnek a Facebook-posztok. Így kell elképzelni a szakma exodusát. Már nem az első, és valószínűleg nem is az utolsó.

Mi marad hát, mit lehet tenni? Valaki nem zárja ki, hogy ezek után elmenjen külföldre. Valaki elhagyja a szakmát. Valaki nem hagyja el és átigazol. De a történtek tudatában, az egész médiapiac kifordult és gerinctelen létezésével meddig képes együtt élni épeszű és tisztességes újságíró?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2016. május 06. 10:42
Meg női finomság. A hátam is borsódzik az ilyen görény nőneműektől.
SwordFish
2016. április 30. 16:55
Az hogy fröcsöghet a ballib 0-24-ben bármit bizonyítja, van sajtószabadság. A balliberális demokráciában, amikor betiltották a jobboldalt, és minden ami magyar volt, az fasiszta volt, az volt csak a sajtószabadság meg a demokrácia, nem?
pollip
2016. április 30. 16:54
Ez a nő az elte médiatanszékén............. csodálkozunk, hogy itt tartunk? Szerencsétlen diákok.
Kanóc
2016. április 30. 16:54
Külföld? Ilyen 'írói vénával', hogy "megbassza"?... Egy felmosást nem bíznának rád, kiscsillag.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!