Felmondtam és visszafizetem a pénzt

2016. április 25. 11:30

Március elseje óta dolgozom a VS.hu-nál, és ma reggel felmondtam. Eddig egy havi fizetést kaptam, és most szeretném visszaállítani ennek a pénznek a közpénz jellegét.

2016. április 25. 11:30
Joób Sándor
Facebook

Március elseje óta dolgozom a VS.hu-nál, és ma reggel felmondtam. Egyben szeretnék tenni egy gesztust a magam nevében, minden a VS.hu-nál dolgozó kollégám nevében, és az újságírók becsülete érdekében.

Eddig egy havi fizetést kaptam, és most szeretném visszaállítani ennek a pénznek a közpénz jellegét. Egy havi fizetésemet ezért egy olyan alapítványnak fizetem be, ahol azt átlátható módon költik el, és ha még megkapom a 2. fizetésemet, azzal is ugyanezt teszem.

Rövid magyarázat:

Én egy magáncéggel szerződtem akkor, amikor elfogadtam a VS.hu megkeresését a szerkesztői posztra. Izgalmas kihívásnak tartottam ezt, mert a VS.hu-t szakmailag jó színvonalú és fejlődőképes újságnak tartottam. Időközben kiderült, hogy ez a magáncég nem éppen átlátható módon közpénzeket használt fel.

A VS.hu-nál dolgozók egytől egyig becsülettel végezték a munkájukat, kiegyensúlyozott, magas színvonalú, a kormánnyal szemben kritikus újságot készítettek, azt tették, ami egy újságíró dolga. Semmiképpen nem gondolom, hogy nekik is vissza kellene fizetniük az eddig megkapott fizetésüket. Én azért vagyok viszonylag könnyű helyzetben, mert kevesebb mint két hónapja dolgoztam csak itt. A fizetésemet tehát nem helyettük, hanem az ő nevükben is fizetem most vissza.

Ha újságíró maradok, szeretnék még arról kérdezni embereket, hogy hogyan és mire fordítottak közpénzt, ezért semmiképpen nem szeretném, ha a nevemmel kapcsolatban mindezt joggal vagy jog nélkül bárki felemlegetné. Ugyanezt kérem a VS.hu-nál dolgozó összes újságíró esetében is. Ők erről a helyzetről biztosan nem tehetnek.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2016. június 08. 17:09
"Közérthető térképen mutatjuk, hová folyt el majdnem hétszázmillió forint közpénz." http://24.hu/belfold/2016/04/24/igy-tomtek-ki-az-mnb-alapitvanyok-az-origot-es-a-vs-t-is-kiado-cegbirodalmat/
paraklétosz
2016. április 28. 22:38
Ha követnének, ilyen alapon, megszűnne az ellenzéki sajtó 99%-a!
pitypang1125
2016. április 28. 04:31
És ki nem szarja le hogy mit csinálsz? Tőlem éhen is dögölhetsz!
balbako_
2016. április 27. 09:52
Helyes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!