VS.hu: az erkölcs győzött, a felelősök a helyükön maradtak

2016. április 27. 13:59

Mintha eleve bűn lenne jobboldali lapnál dolgozni, csak mert jobboldali párt uralkodik. A Mandiner is álljon fel?

2016. április 27. 13:59
M. K.
Média 2.0

„Hatalmas újságíró-exodust indított el, hogy kiderült: a Száraz István által vezetett Vs.hu rengeteg állami pénzt kapott az átláthatatlanul működő MNB-s alapítványoktól. A lap 600 millió forint közpénzt rakott el mindenféle projektekért. Ezután felmondott rengeteg újságíró, valahol a vége felé pedig a főszerkesztő is. Pedig a tartalom-előállítással foglalkozó munkatársak közül egyedül neki kellett volna felállnia, hiába nyomták Tumblr örök károgói (részben szintén újságírók) már tegnap, hogy miért nem tesz így az egész szerkesztőség.

Ennyiből mondjon fel a teljes közigazgatás, Simicska útépítői, a Várkert Bazárt kertészei meg a liget favágói: pont annyira felelősek vagy nem felelősek (és itt most ez a kulcsszó) mindenért, ami az országban történik, részei a Nemzeti Együttműködés Rendszerének, mint a ma távozó újságírók  – leszámítva a főszerkesztőt, akinek hatalma lett volna máshogy csinálni a dolgokat, de ha nem is, akkor azért ez a pozíciója, hogy felelősséget vállaljon.

A VS újságíróinak ugyanis semmi közük nem volt hozzá, hogy milyen pénzekből dolgoznak. Nem is tudtak róla, de ha tudtak volna, se változtatna semmin. Vajon a többi szerkesztőségben, az elvileg tisztán piaci alapon működőkben milyen pénzek mozognak? Hányan tudnak róla? A Vs-nél miért kellett volna tudniuk róla?

Vagy mondjuk fel kellene állni, mert amúgy a tulaj oligarcha? A Magyar Nemzetnél már nem illik dolgozni vagy a HírTV-nél? A pályakezdő médiás elmehet akár teljes naivitással az M1 gyakornoki programjára? Mostanában egyébként is, mintha eleve bűn lenne jobboldali lapnál dolgozni, csak mert jobboldali párt uralkodik. A Mandiner is álljon fel? Morálisan elítélhetnénk a kis magyar szcientológiát toló Hit Gyülekezete által tulajdonolt,  ATV-ben dolgozó újságírókat? Vajon a baloldali kormányok idején mennyi pénz folyt a Népszabadságba, a Népszavába, a Hetekbe meg a többibe? Vajon piaci körülmények között miért szűnt meg a balos lapként induló stop.hu? Ezekből a lapokból hányan álltak fel morális okokból az elmúlt nagyon sok nyolc évben?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sinistra
2017. január 10. 23:53
Oknyomozók nem tudtak róla... Na persze.
Sulammit
2017. január 09. 17:38
Helyes, helyes!
paraklétosz
2016. május 05. 19:03
Mindenki álljon fel és állva moralizáljon. Ha majd elfáradt leül. Napra nap jő...
szervető
2016. május 01. 17:47
Lakik a hazunknál egy hajléktalan, teljesen pártfüggetlen. Neki mindegfy, ki adja az aprót, ugyanugy tablettás borra és dohányra költi,.. Megkérdezném, miota van az idehaza, hogy a többseg által választott párt támogatása korrupcio gyanús, hanem a nulla támogatottságábol erre eselytelen, ezért fura helyről származo pénzekből finanszírozás lett az alapköve a korrekt tájekoztatásnak. Mondjon fel azert valahol, mert nem irhatja meg, amit gondol... Ha pedig megirhatta, tegye zsebre, akárki adta, ha jol megirta, a pénz fogja az igazságoit szolgálni, nem a penzt az ujságiró...ahogy most magárol elárulta...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!