Meggondoltabb átszervezéseket!

2016. április 19. 08:36

Féltőn intjük óvatosságra a kormányt. A kormányzat ígért lehiggadására az ország nyugalma érdekében igen nagy szükség volna.

2016. április 19. 08:36
Professzorok Batthyány Köre

Küszöbön áll a kormányzat háttér- és segédszervezeteinek átalakítása az olcsóbb államigazgatás érdekében. Az átszervezés eredetileg 70 szervezetet érintett volna, és ha néhány talán kikerült is a körből, akkor is igen átfogó.

Az emberek tapasztalatai ezen  intézményekkel kapcsolatban vegyesek. A szervezetek a háttérben nyomást gyakorolnak  önállóságuk, önkormányzatiságuk megszüntetése ellen, az előtérben pedig a hagyományok megőrzése mellett, az államosítás, központosítás, a „Klik-esedés” ellen érvelnek.

Mi féltőn intjük óvatosságra a kormányt.

Nehéz elképzelni, hogy a központosító kaptafák valamelyikére minden szervezet ráhúzható. Olyan fontos szervezetek vannak terítéken, mint az Országos Egészségpénztár és a területi Nyugdíjfolyósító Igazgatóságok vagy mint a merőben másfajta feladatú Magyar Földtani és Geofizikai Intézet.

Láttunk már olyat, hogy egy bürokráciacsökkentési kísérlet az utólag szükségessé váló korrekciók miatt a bürokrácia növekedéséhez vezetett, különösen, ha a szakmai vélemény ellenében hajtották végre. Az is megfontolandó, hogy a hirtelen végrehajtott változtatások megrendítik a jogrendszert.

A kormányzat ígért lehiggadására az ország nyugalma érdekében igen nagy szükség volna.

Professzorok Batthyány Köre

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vezetéknév Utónév
2016. április 19. 11:36
Fideszes önkorrekció: oximoron.
Nemzeti Mutyikos
2016. április 19. 10:24
pofa szakkorok kore ugy kritizal, hogy kozben tokatol-bokaig szarosak lettek a nagy seggnyalasban...
tevevanegypupu
2016. április 19. 10:20
Biztos jól látják professzor uramék, de könyörgöm, ha valaki átszervezni akar akkor úgy tegye, hogy ne szervezzen át?
trespass
2016. április 19. 09:55
Édes istenem, milyen szánalmas, hogy egy rakás kivénhedt professzor csak egy ilyen semmitmondó "figyelmeztetést" tud összehozni. A nagyanyám szinvonalasabban osztotta az észt anno.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!