X-Men: Apokalipszis

2016. május 30. 07:47

Jóleső középútként fogadhatjuk az Amerika Kapitány: Polgárháború túláradó poénözöne és a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala című film szürke jellemtelensége szegte ösvényen.

2016. május 30. 07:47
Cotter Blackstone
Galaktika

A baj ott kezdődik, hogy míg a Marvel kimért finomsággal termeli ki az újabbnál újabb képregény adaptációkat, melyek többnyire híján vannak az ellentmondásoknak és a következetlenségeknek, a Foxnak sajnos nincs ehhez érzékenysége. Bár az alkotók igyekeznek hűek maradni a matériához, és úgy tűnik, a döntéshozók is támogatják őket, csakhogy a tények makacs dolgok: ha az X-Men filmekre gondolunk, mintha a gordiuszi csomót kellene kibogoznunk. A Patrick Stewart alakította Xavier professzor feltámadt hamvaiból (vagy halála talán meg sem történt), Farkas már majdnem két verzióban vált X-fegyverré, illetve a Hihetetlen Árnyék is feltűnt már egyszer a semmiből, és ezeket a hibákat vizsgálva szükségszerűen arra jutunk, jobb, ha inkább suhintunk egy nagyot Nagy Sándor kardjával, és nem veszünk tudomást egyes filmekről, ha érteni akarjuk a folyamatosságot.

Pont ezt a katyvaszt lenne érdemes feloldani egy reboottal, új színészekkel, új karaktertagozódással és hierarchiával (Farkast talán ideje lenne kivenni főszereplői minőségéből, és leültetni egy kicsit a kispadra, hogy legyen végre helye az idézhető egysorosainak). Több, mint ötven évnyi alapanyagból lehet dolgozni, és megannyi létező verziót lehetne alapul venni, azonban ezt sajnos továbbra sem a rajongók döntik el, hanem a pénztárcájuk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!