Kivan a…

2016. május 12. 18:23

Tetszik vagy nem tetszik: a média kapva kap az alkalmon, hogy legtitkosabb ösztöneinket küldje hadba erkölcsiségünk ellenében.

2016. május 12. 18:23
Marton Árpád
Médiahorizont

„Alighanem ez itt a lényeg. A kulturális és civilizációs gyökerek. Nem is kerekítenék ekkora feneket az egész meztelen műsornak, ha nem botlanám bele úton-útfélen abba az aláírás-gyűjtő ívbe, amely a népakarat erejével kíván véget vetni az össznépi kereskedelmi kukkolásnak, illetve az azt orcátlanul utcára vivő plakátkapmánynak. A kezdeményezés erkölcsi indítéka egyértelmű: sem a pénzért magukat mutogató idegenek látványa, sem a képeket valós értékekkel ellenpontozó – ezért azokat degradáló – »kampányhumor« nem tesz jót gyermekeinknek. Másfelől azt is bajos lenne tagadni, hogy manapság csak az nem fut a cybercsábítás aknáira, aki messze elkerüli a világhálót, televízióját kizárólag szentmise-közvetítésekre hangolja és kezébe sem vesz olyan sajtóterméket, amely képeket is közöl.

Tetszik vagy nem tetszik: a média kapva kap az alkalmon, hogy legtitkosabb ösztöneinket küldje hadba erkölcsiségünk ellenében. Voyeurizmus emitt, exhibicionizmus a képernyő túloldalán – tiszta ügylet: a paradicsomi kulisszák közé rendezett csábításjáték a fotelban chipsezgető nézőt tán még inkább lemezteleníti, mint azt, aki a popsiját meg miegyebét teszi közszemlére. Ő – tudja-e vagy sem, mellékes – mégiscsak szerepet játszik. Aki nézi, azt szobája intimitásában talán önmagával is szembesíti a kíméletet nem ismerő »trashmédia«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2016. június 08. 19:21
Én már - folytatva az alantas ösztönös gondolataidat - azt gondolom, nem sokára itt az idő, mikor a "szereplők" megversenyeztetése fölér a csúcsra: ki tud nagyobb mennyiségű ürüléket elfogyasztani, élő-egyenes adásban. És a zsüri tagjai kimérik majd, patikamérlegen. Dekára, grammra. Ami azt illeti: "a média kapva kap az alkalmon, hogy legtitkosabb ösztöneinket küldje hadba erkölcsiségünk ellenében. " Pl.: a "lop a Fidesz, lop a kormány, lop az Orbán" arra épít, hogy az emberek vágyakoznak a botrány után, zsigerből-ösztönből káröröm az, ami kielégülést okoz sokaknak. Az, hogy mennyi az igazság-valóság, tulajdonképpen nem is lényeges. Minél többet hallják-olvassák, az ösztönélmény annál intenzívebb.
balbako_
2016. június 08. 18:17
Médiaszemét. Olcsó, az alantas ösztönökre hat tehát csinálják.
1istvan
2016. május 24. 11:47
mi hat ezen a műsoron az alantas ösztönre? mi az alantas ösztön? mi ebben az alantas. azt hirdetik, hogy meztelen párkeresés. de hiszen a szereplők, igaz szokatlan "ruhákban" de a kitakarásokkal fel vannak öltöztetve.
*ufó*
2016. május 24. 11:47
Hogy pattogjál a kedvedre. :) Azért szólj, ha érdemi röviden párbeszéd is érdekel. L7 questioning my sanity live nulle part ailleurs french tv show https://www.youtube.com/watch?v=MPoNhc1TnY4
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!