Gólya

2016. május 12. 07:24

Gólyatetemet találtak hétfőn reggel a jászapáti Szent Imre Katolikus Általános Iskola udvarán. Az állatot megkínozták, lábait eltörték, fejét szétverték. A rémes fotókkal is illusztrált hír bejárta a médiát, és elementáris haragot gerjesztett.

2016. május 12. 07:24
Veress Jenő
Népszava

„Gólyatetemet találtak hétfőn reggel a jászapáti Szent Imre Katolikus Általános Iskola udvarán. Az állatot megkínozták, lábait eltörték, fejét szétverték. A rendőrség hamar kinyomozta, hogy két 14-15 éves kölyök lehet a tettes.

A rémes fotókkal is illusztrált hír bejárta a médiát, és elementáris haragot gerjesztett. Megkockáztatom: jóval nagyobbat, mintha embergyilkosság történt volna. Hogy ennek milyen mély lelki okai, magyarázatai lehetnek, lélekbúvárok feladata megmondani. Talán a gólyához - akár mint szimbólumhoz - való vonzódásunk, vagy pusztán a képekről leköszönő borzalom. Mert lássuk be: az »emberhalottat«, vagyis egy gyilkosság áldozatát a médiafogyasztó sosem látja ilyen naturálisan. Ezért is lehetett sokkoló a látvány, sokszor elrugaszkodó az indulat - már akasztanák az elkövetőket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rák úr
2016. május 12. 15:42
Egy jóérzésű ember Veresst is felakasztaná.
OberEnnsinnen
2016. május 12. 13:42
"Az állatot megkínozták, lábait eltörték, fejét szétverték." Az a gólya nem más, mint mi magunk. A kép alá ezt is írhatnánk: "1920. június 4., Magyarország." És kik tették ezt velünk, kik voltak az értelmi szerzők, kik a projekt levezénylői? A szerencsétlen gyerekek neve ismert. Az aljas emberteleneké, szervezeteiké, céljaiké: nem! Soha nem mertek előállni: ezért meg ezért tettük ezt veletek! Átkozottak!
Vigyázzunk
2016. május 12. 11:50
Népszavás patkány.
ormányos csillós
2016. május 12. 11:16
Jenő ezek a ti dédelgetett kátrányos helyzetű kedvenceitek voltak. Így ölik a magyar embert is ezek. tetves férgek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!