Fociünnep

2016. június 20. 19:52

Jó lenne, ha az a pár száz, fekete ruhába öltözött ember is inkább nemzeti színűre cserélné a ruházatát, és fociünnepként élné meg azt, ami most zajlik a labdarúgásunkban.

2016. június 20. 19:52
Deák Bálint
Magyar Idők

„Ahogyan Szilágyi Áron olimpiai aranya után nem lehetett beférni a vívótermekbe, biztos vagyok benne, most rengeteg fiatal dönt úgy ezekben a napokban, hogy érdemes lesz lemenni focizni tanulni, hiszen érték lesz magyar válogatottnak lenni, és már nem Messik születnek az országban, hanem Szalaik vagy Bödék. A saját fiamon is látom a változást: az eddig a foci iránt nem nagyon érdeklődő gyerekből igazi drukker lett. Az egyenlítő gólnál már együtt örülhettünk annak, hogy a sors megadta azt, ami járt a magyar válogatottnak. Mindez pedig azt is előrevetítheti, hogy talán újra megtelnek majd a magyar stadio­nok nézőkkel, és ismét remek hangulatú meccseket láthatunk a hazai bajnokságban is. A remény tehát él, és jól mutatja ezt, hogy a barátok is egymás után hívtak fel: nézzük együtt szerdán a portugálok elleni focit.

Van azonban még egy dolog, ami jó lenne, ha változna. A jégkorongmeccseken a szurkolás egy teljesen más dimenzió. A jégpályákon a nézők között nincs verekedés, a gyerekedet nyugodtan kiviheted magaddal, nem kell attól tartanod, hogy baja esik. Örömmel látom, hogy a magyar fociszurkolók többsége hasonlóan gondolkodik, csak jó lenne, ha az a pár száz, fekete ruhába öltözött ember is inkább nemzeti színűre cserélné a ruházatát, és fociünnepként élné meg azt, ami most zajlik a labdarúgásunkban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2016. június 21. 15:20
Szánakozva olvasok néhány nyafogó, rinyáló hozzászólást: túl izmosak, meg még fekete trikósak is a szurkolók. Fiúk, lányok, van megoldás. Tessék felemelni a tyúkmelleket, lapos fenekeket a forgószékből, elővenni néhány eurót utazásra, szállásra, belépőjegyre. Oda utazni és megmutatni a világnak, hogy mi vagyunk az igazi magyar szurkolók, fehér blúzban és ingben. Szerények és (szándékos) intelligencsek. Ha ettől a csapattól sem kap plusz lendületet a válogatott, akkor semmitől sem.:-)))
DrPepper
2016. június 21. 06:55
A magyar válogatott 114 éve PIROS-FEHÉR-ZÖLDBEN játszik. SOHA nem játszott feketében. Aki (jellemzően Magyarország feliratú) feketét visel, azzal kapcsolatban felmerül a kérdés, miért teszi, mit akar kifejezni ezzel? Ennek semmilyen pozitív üzenete nincs. Ha pedig a fekete társul különféle karlengetésekkel, kész a címlapfotó és az egész tábor megbélyegzése. Az EB tele van kamerával, Löw a német edző egy pillanatra megfeledkezett magáról, a gatyájába túrt, utána a fél világ rajta röhögött. Kell nekünk ilyen publicitás?
kortárs
2016. június 21. 02:08
Eddig a válogatott meccseken, szemben a klubfocival, nem a militáns barmok dominálták. Ezért is jár annyira kevés ember magyar bajnokikra. Erre az agyatlan, kigyúrt bunkók most elkezdik szervezni a szurkolást kint is. Marseilleben is azon a fantasztikus menetelésnek az élén olyan arcok mentek, akiket a menet végére sem szabadna odaengedni! Ébresztő politikusok, mert a válogatott meccsek hangulatát is tönkre fogja verni az a pár tucat barom, aki az összes itthoni rangadón a visszataszító műsort csinálja. Már most is ciki, amikor a szurkolók első sorát mutatják az EB-n...
Akitlosz
2016. június 21. 00:37
"Mindez pedig azt is előrevetítheti, hogy talán újra megtelnek majd a magyar stadio­nok nézőkkel," A frászt telnek meg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!