Habosított tragédia

2016. június 15. 07:32

Egykori határon túli magyarként hadd kérdezzem meg: a trianoni tragédiából, sok-sok millió magyar ember szenvedéséből miért kell öntömjénező bulvárgagyit csinálni?

2016. június 15. 07:32

Habár a történelmi ismereteinket Vujity nem gyarapította, magáról annál inkább beszélt. Ugyan pár mondat erejéig székely nagyanyjáról is megemlékezett a filmes, róla sok-sok vágókép kíséretében megtudhattuk, hogy minden létező dolgot elolvasott Trianonról, rengeteg filmet is megnézett, Sopron az egyik kedvenc városa, Szentpéterfán született, ahová egy Croatia feliratú melegítőben most el is látogatott a kedvünkért egy horvát mintás sálban (mások ilyet nem viseltek ott). Sőt, még egy »kis meglepetést« is kaptunk, mert a tévés 25 év után tamburán eljátszott nekünk egy horvát dalt. Június 4-én így a magyar közönség leginkább Vujity Tvrtkóról tudhatott meg újdonságokat, melyhez talán csak apropót adott Trianon. S hogy végül ennyi köztudott dolog és felesleges információ után mégse menjünk haza üres kézzel, bejelentette: kezdeményezni fogja, hogy hivatalosan is vizsgálják meg, megkaphatja-e Zajta a leghűségesebb település címet. Ez volt hát az »elképesztő történet«.

Vujity Tvrtko – születésekor kapott neve Balogh Szilárd – szenzációhajhász módszereit sokan ismerik az országban. Azt már kevesebben értjük, hogy a Duna Televízió miért vevő egy ennyire színvonaltalan, öntömjénező műsorszámra. Egykori határon túli magyarként hadd kérdezzem meg: a trianoni tragédiából, sok-sok millió magyar ember szenvedéséből miért kell öntömjénező bulvárgagyit csinálni? Legközelebb melyik tragédiánk kerül sorra?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2017. április 21. 22:51
"Azt már kevesebben értjük, hogy a Duna Televízió miért vevő egy ennyire színvonaltalan, öntömjénező műsorszámra." Amíg a TV2n volt, hol voltál? Vagy reteket nem is nézel? Esetleg indexet nem olvasol? :D
Pinter68
2017. február 10. 16:53
"Legközelebb melyik tragédiánk kerül sorra?” A válasz adott. 56-ból csináltak valami szar zenés játékot, amire senki sem kíváncsi. Valami nagy baj van a jobboldal emlékezetpolitikájával, hogy kényszeresen mindenből giccset csinálnak.
Ellensúly
2016. szeptember 01. 02:19
A Nemzet 180 fokos fordulata hazug propaganda, a bulvárgagyi megjelenése az egykor nemzeti ügyekre hangolt közszolgálati adón viszont sajnos tény.
thymian
2016. július 19. 14:36
Trutymó egy trutymó. Több szót kár is vesztegetni rá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!