Hisznek nekünk az angolok?

2016. június 23. 18:35

Nagy örömemre szolgál, hogy a miniszterelnökünk angol nyelvű hirdetésekben kampányol Nagy-Britanniában az Európai Unióban való bent maradás mellett.

2016. június 23. 18:35
Szunyogh Szabolcs
Szunyogh Szabolcs
Népszava

„Nagy örömemre szolgál, hogy a miniszterelnökünk angol nyelvű hirdetésekben kampányol Nagy-Britanniában az Európai Unióban való bent maradás mellett. Mint köztudott, Nagy-Britannia választópolgárai most döntenek arról, hogy kilépjenek-e az EU-ból, és a magyar miniszterelnök megpróbálja rávenni őket arra, hogy ne tegyék.

Én csak egy közönséges újságolvasó állampolgár vagyok, semmiféle külpolitikai szakértői végzettségem, gyakorlatom, tapasztalatom nincs, de mint újságolvasó magyarnak eddig az volt a benyomásom, mostani politikusaink többször kritizálták az EU-t, mint ahányszor lelkesedtek érte. Óriásplakátokon agitáltunk az EU különböző döntései ellen, Moszkvához hasonlítgattuk Brüsszelt, sőt, népszavazást szervezünk abból a célból, hogy megakadályozzunk egy nekünk nem tetsző EU-döntést. Esküdözünk, hogy ez a mostani brüsszeli vezetők az Európai Egyesült Államok irányába próbálnak előrehaladni, holott, mint a magyar miniszterelnök mondta, »erre senkitől sem kaptak felhatalmazást«, mi viszont, nem győzzük hangsúlyozni, a »nemzetek Európájában« hiszünk, (bármit is jelentsen ez). (...)

Miniszterelnök úr tetteiből most az következik, belátta, ha Anglia kilépésével beindul a láncreakció, és az EU visszasüllyed a Közös Piac szintjére, a magyar gazdaság nagy bajba kerül. Ha pedig hazaküldenék azt a mintegy háromszázezer (vagy talán sokkal több) magyart, akik Angliában élnek, tanulnak, dolgoznak, akik ott találták meg a számításukat, ők alighanem a mostani kormányt is hibáztatnák. Tehát már csak egy kérdés maradt.

Hisznek-e majd az angolok a magyar miniszterelnöknek?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
valmue2,5
2016. június 24. 07:10
Hát, ők nem hittek.......:)
Mich
2016. június 23. 21:06
"Hisznek nekünk az angolok?" Nektek NEM, Népszava-Szúnyog, nektek SENKI sem hisz. De az egyetlennek, aki felvette a harcot a brüsszeli idiótákkal, tehát Orbánnak hisznek a brit EU-kritikusok, és ugye róluk van szó...
Megtalálta
2016. június 23. 20:53
"Én csak egy közönséges újságolvasó állampolgár vagyok, semmiféle külpolitikai szakértői végzettségem..." Én meg a Dalai Láma vagyok.
Onurisz
2016. június 23. 20:50
"...a magyarok deportáltak 437 ezer zsidót Auschwitzba, és meggyilkoltak személyesen még további mintegy kétszázezret". Hozzászoktam már a hajmeresztő állításokhoz ebben a témában az elmúlt negyedszázad alatt, de azért érdekelne, hogy kik voltak azok a magyarok és hol, mikor gyilkoltak meg személyesen kétszázezer zsidót? A kb. 700 újvidéki és a nyilasok által meggyilkolt 8-10 ezer budapesti zsidó kétség kívül személyes gyilkosság volt. Ha ehhez hozzáadjuk a különböző menetelések györelmeibe belehalt zsidókat, az még legfeljebb a kétszázezer tizedrésze. Természetesen egy is bűn, de ennyivel többet állítani a valóságosnál mégis minek minősíthető? Nyilvánvalóan felelősség terheli a magyar hatóságokat és a benne résztvevő személyeket az Ukrajnába kitoloncolt kb. 15 ezer hozzánk menekült zsidó haláláért, a gördülékeny deportálásokárt, az annak során elkövetett kegyetlenségekért és a munkaszolgálatosok haláláért. Ezek azonban nem személyes gyilkosságok voltak és aligha következtek volna be a német megszállás nélkül. Azt sem értem, hogy kerül mindez elő a menekültek/migránsok befogadása körüli uniós viták taglalása során. Szunyogh Szabolcson kívül van még más is, aki úgy gondolja, hogy a németek ma azért fogadnak be több millió muszlimot, hogy kompenzálják a az elődeik zsidókkal szemben elkövetett bűneit, s ezzel bizonyítsák, hogy "humanista európaiak"? S mivel mi is bűnöket követtünk el a zsidókkal szemben, nekünk is kötelességünk lenne muszlimokat befogadni. Legalább 200 ezeret vagy akár 637 ezret is - az itt élő zsidó közösség nagy örömére, gondolom. Nem csodálkoznék, ha egyetértenék zsidó honfitársaim nagy többségével abban, hogy címzetes idióta ez a Szunyogh Szabolcs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!