Talán illuminátus

2016. július 30. 17:17

Az orosz kormánypropaganda lényege, hogy teleszórják a nyilvánosságot, mindenekelőtt az internetet zavaros összeesküvés-elméletekkel, féligazságokkal és akár egymást is cáfoló hazugságokkal.

2016. július 30. 17:17
Polyák Gábor
Mérték blog

Így nézve a TV2 újabb mélyrepülése már nem is annyira vicces. Súlyos tévedés lenne abból kiindulni, hogy a mi értelmezésünkben az illuminátus-sztori nyilvánvaló ostobaság, és pusztán az általános bulvárosodás egyik tünete. A Tények közönsége ugyanis a Tényeket – túl néhány kijózanító csalódáson is – hiteles hírforrásnak tekinti, ami nem beszél ok nélkül össze-vissza. Ha egy az egyben nem is azonosul a TV2 valóságértelmezésével, valami mégiscsak motoszkálni kezd a bűnügyi beszámolókhoz és lejárató riportokhoz szokott fejében. Lehet, hogy nem illuminátus – máskor talán érdemes egyszerűbb kulcsszót választani –, de valami nagy svindliben biztos benne van. Jó ideje egyébként is csak rosszat lehet hallani erről a Merkelről, valaminek kell ott lennie.

Ez ugye az a közönség, sőt annak is a keménymagja – ki néz Tényeket? –, akit legalább egy éve nagy hatékonysággal uszít a kormány a menekültek ellen, és aki egyébként is igen nyitott az összeesküvés-elméletekre. A menekült is valami olyan, mint az illuminátus, rosszul cseng a neve, bár látni még nem láttuk. Ez az a közönség, akivel el kell hitetni, hogy minden menekült terrorista, erőszaktevő, ingyenélő, aki nem tiszteli a kultúránkat, de elveszi a munkahelyeinket. Velem van a baj, a végtelenségig naiv vagyok, de én nem hittem volna, hogy az emberek meglehetősen nagy hányada ennyire nyitott a lehető legegyszerűbb világmagyarázatokra, és ekkora igénye van rá, hogy gyűlölhessen valakit. De ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CsakNézelődök
2023. március 25. 16:00
orosz kormánypropaganda lényege, hogy teleszórják a nyilvánosságot, mindenekelőtt az internetet zavaros összeesküvés-elméletekkel
Akitlosz
2016. október 10. 12:04
Na persze. Az orosz propaganda a hibás. Véletlenül sem a nemzetrontó libeárábolsevista nyugati propaganda.
balint60
2016. október 09. 18:56
A mi pénzünkből nyert profitot pedig off-shore cégbe utalja át. Igazi hazafi!
koronaszepe
2016. október 08. 21:20
Ennyit érzékelsz ebből a mai kocsmából?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!