Már nem a magyarok akarják ellopni Romániát?

2016. augusztus 15. 16:47

Románia, mint oly sokszor, úgy döntött, hogy újra előveszi szovjet reflexeit és az állam egyik erőszakszervével folytat imázsjavító és helyreigazítási kampányt.

2016. augusztus 15. 16:47
Andrei Luca Popescu
Főtér

„A román állam, diplomáciai ágain keresztül rávilágíthatna a Sky News mocskos praktikáira, vagy komolyan, intelligensen elkészített és a brit sajtóban elhelyezett írásos vagy filmes tájékoztató anyagokkal, vagy egy nagy-britanniai sajtókampánnyal, amilyet a románok már elindítottak a közösségi hálózatokon: eladó kis elefántjaink és vízvetőink is vannak, »why don’t you come over to investigate?«

A román állam imázsrombolásért beperelhetné a brit televíziót, nem annyira a kártérítésért, mint inkább azért, hogy egy brit bíróságon állapítsák meg az igazságot, hiteles módon megalázva egy hazug újságírót. Vagy példát vehetnénk a NATO-ról, az AEÁ-ról vagy más európai országról, melyek anélkül verik vissza az orosz propagandát, hogy vizsgálatot indítanának az ezt gyakorló újságírószemetek ellen.

De nem. Románia, mint oly sokszor, úgy döntött, hogy újra előveszi szovjet reflexeit és az állam egyik erőszakszervével folytat imázsjavító és helyreigazítási kampányt. Ezúttal a DIICOT-tal, mely képességei bizonyítása érdekében harmadjára kapaszkodik fel a közvélemény a félelem/gyűlölet/támogatottság hullámára. Elkapták a magyar Bekét, aki petárdákkal akart december 1-én, Kézdivásárhelyen felrobbantani egy kukát, aztán elkapták Luigit, a királyi (Craiova) „dzsihádistát”, aki az Iszlám Állam oldalait böngészte és terrorista hősi szerepről álmodozott. Nagyon jó, mondhatják, íme, néhány ügy, melyeknek tényleg közük van a nemzetbiztonsághoz, még akkor is, ha a komikusságot súrolják. Most az újságírást vették célba (tudom, a Sky News tette nem újságírás), mint a nemzetbiztonságot fenyegető veszélyforrást. Valaki, valahol felröhög: nos, nem megmondtam nektek, hékások, már 2010-ben, a CSAT-ban (Legfelsőbb Védelmi Tanács – a szerk.), hogy vegyétek fel a Románia Nemzeti Védelmi Stratégiájában szereplő listára? Ha-ha-ha… (A fenti utalás Traian Băsescura vonatkozik. – a szerk.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szergej Csagajev
2016. augusztus 15. 20:23
Nekem magyarként nem kell Havasalföld, ugyanis az románia, a többi kölcsönben van.
puszika
2016. augusztus 15. 18:12
Minden játék/a kártya is/unalmassá válik egy idő után. Romániai magyarok! Azért legyetek résen.Az ebül szerzett vagyon visszaszerzése mindig fájdalmas a bitorlónak!!!!
röviden
2016. augusztus 15. 17:51
Élek a gyanúperrel, hogy a Sky News csupán gazdaságosan (és etikátlanul)járt el, és a DIICOT is a könnyebbik utat választotta, amikor az ál-fegyvercsempészeket kezdte el hajkurászni a valódiak helyett.
balbako_
2016. augusztus 15. 17:28
Biztos igaza van, de egy mondatot hagy fűzzek hozzá, a magyarok soha nem akarták Romániát, csak vi8ssza várják a rablott holmit....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!