Helyreigazítás a „pejoratív értelmű ügynök szó” használata miatt

2016. augusztus 26. 17:30

Szabó Natália életrajzi adatait félreérthetően megfogalmazva, illetve irreleváns módon osztottuk meg Tisztelt Olvasóinkkal, amikor úgy fogalmaztunk, hogy „Szabó már nem kispályás, komoly nemzetbiztonsági múltja van, sőt felesége is ügynök múlttal rendelkezik”.

2016. augusztus 26. 17:30
Huth Gergely
Huth Gergely
Pesti Srácok

A PestiSrácok.hu-n 2016. július 23-án megjelent »Súlyos pazarlás, szabálytalan szerződések és hűtlen kezelés gyanúja az Országos Mentőszolgálatnál« című cikkünkben dr. Szabó Gábor, a mentőszolgálat biztonsági igazgatója és felesége, Szabó Natália életrajzi adatait félreérthetően megfogalmazva, illetve irreleváns módon osztottuk meg Tisztelt Olvasóinkkal, amikor úgy fogalmaztunk, hogy »Szabó már nem kispályás, komoly nemzetbiztonsági múltja van, sőt felesége is ügynök múlttal rendelkezik«.

A PestiSrácok.hu szerzője már csak életkoránál fogva sem kívánta »állambiztonsági múlttal« összefüggésbe hozni a biztonsági igazgató feleségét, s szerkesztőségünk kitart amellett, hogy az »ügynök« kifejezés önmagában nem hordoz negatív tartalmat, hiszen például a James Bond filmek főszereplői is »ügynökök«, de méltányolva az érintettek érvelését már korábban töröltük a kérdéses részt.

Most az érintettek ügyvédi úton tett felszólítására ismét helyesbítjük korábbi kijelentésünket, egyben sajnálkozásunkat fejezzük ki dr. Szabó Gábor és Szabó Natália felé, amiért »a pejoratív értelmű ügynök szót használtuk velük kapcsolatban«.

Minden egyéb tekintetben cikkünk állításait fenntartjuk.

Huth Gergely

főszerkesztő

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
káli
2017. január 05. 22:31
Miért nem kérditek a pöcs főnökötöket stefkát mi is az az ügynök?
anegy_
2016. október 14. 16:48
Aki eddig nem tudott a dologról semmit, most legalább tájékozódhat." Erre volt jó részemre is.
madarasi.abel
2016. szeptember 23. 19:43
tényleg, Stefka nevezhető nem pejoratívan ügynöknek? Szegény, muszáj volt átvenni a kitüntetést :)
billwilson
2016. szeptember 23. 19:43
csak nem megint kamuztál, kedves bér-karaktergyilkos
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!