Bayer, Áder, Orbán

2016. augusztus 29. 07:14

De legalább Orbán Viktor sem mondott semmit. Igaz, miért is mondott volna, nyilván semmi köze az egészhez, amennyiben Áder János írta alá, Lázár János adta át, a tárgynapon pedig éppen Rióban volt.

2016. augusztus 29. 07:14
Murányi András
Népszabadság

Adott egy döbbent, önmagát leforrázottnak érző, legalábbis vitaképes tömeg, s adott egy nagyon jó barát, régi harcostárs, Fidesz-performanszsztár, akinek kitüntetése aligha attól kapott kezdőlöketet, hogy a Bayer Zsolt-publicisztikákat nem olvasó, fölöttesével nem egyeztető, hirtelen sokéves DVD-re bukkanó alapítványi elnökhelyettes elérzékenyült, s rögvest nekilátott fölterjesztést írni. Na de ettől még a múlt héten azt konstatálhattuk, hogy Áder János államelnök, a kitüntetés jóváhagyója (vö. a nemzet egységének megtestesítője) inkább bátran hallgat, illetve: merész húzással várbéli jogászcsapatát tolja előtérbe, hogy aztán a jobb sorsra érdemes különítmény tragikomikusnak minősíthető, semmitmondó szöveggel védje főnökét: „A hatályos jogszabályok alapján nem lehet kitüntetést visszavonni, és arra sincs lehetőség, hogy a kitüntetés birtokosát a kitüntetettek listájáról töröljék.”

De legalább Orbán Viktor sem mondott semmit. Igaz, miért is mondott volna, nyilván semmi köze az egészhez, amennyiben Áder János írta alá, Lázár János adta át, a tárgynapon pedig éppen Rióban volt… Ellenben már csak azért is meg kellett volna szólalnia, miközben végigtekint a válaszra váró tömegen, mert elvileg ő is a (teljes) nemzetet képviseli. Idézve vonatkozó szavait, amelyeket 2014-es újraválasztása alkalmából mondott a Parlamentben: »A most megalakítandó kormányom – bár kétharmados parlamenti többség alapján áll – mindig a három harmadot, vagyis minden magyart képvisel majd, minden magyar szolgálatára törekszik.«

Hogy a két dicső rendszerváltó, kurucos kiállásáról ismert közjogi méltóság think tankjei útmutatásait követi-e vagy meggyőződésből nem szól, esetleg mindkettő, az ügy szempontjából mellékes (jóllehet az opciókat tekintve ijesztő).

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2016. augusztus 29. 08:23
Mit is lehet várni a fő szerktől?
Agricola
2016. augusztus 29. 08:17
A Népszabadság Murányi Andrásának nem tetszik az, hogy Bayert kitüntették, de az nagyon tetszett neki, amikor a magyargyűlölő Kertész Ákost Gyurcsány Kossuth dijjal, Demszky Budapest díszpolgára címmel tüntette ki. Kertész Ákos magyargyűlöletét így fejezte ki az Amerikai Népszavában: "A magyar genetikusan alattvaló. A magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire. Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős," Aki igy érez, így gondolkodik rólunk, az bizonyára nem érzi magát magyarnak, az elvadult rosszakarónk. Isten őrizzen az ilyen gyűlölködő vadbarmoktól! Kertész Ákos nem emberekként, állatokként festi le a magyarokat, „röfögő, moslékot zabáló disznók”-ként mutatja be őket a vele egyformán gondolkodóknak. Az ilyen tipusú propaganda nem veszélytelen! Nemrégiben Ruandában hasonló mentalitású gyűlöletfröcsögők jól megmunkálták a "hutuk" lelkét. Elhitették velük, hogy a "tuszik" tulajdonképpen csótányok. Egy alkalmas pillanatban a gondolat tetté vált és a "hutuk" jó lelkiismerettel lemészároltak 900000 "tuszit", asszonyokat gyerekeket sem kímélve. Úgy gondolták, hogy csak csótányokat irtanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!