Bayer, a cigányok és a lovagkereszt

2016. augusztus 24. 13:14

Itt volt, van a pillanat, hogy kiálljanak Magyarország legnagyobb kisebbségéért annak azon tagjai, akiket a többségi társadalom, illetve, annak az éppen regnáló elitje, valamiért, talán a munkásságáért, a tevékenységéért, az eredményeiért elismert.

2016. augusztus 24. 13:14
Rácz Tibor
hvg.hu

Az a cigány, aki nem küldi vissza a lovagkeresztjét, vagy akármilyen keresztjét, amelyik hasonlít Bayer kitüntetéséhez, egyetért azzal is, hogy jól van ez így, ahogy van. Hogy lehet uszítani a cigányok ellen. Mert Bayer igazából ebben a legjobb. Hol lassan, fű alatt, alattomosan tölti a mérget az emberekbe, hangolja őket a cigányok, zsidók ellen, hol pedig belerobbanva az olvasó arcába, annak fejét szinte letépve, ordítva uszít, hogy mindenkinek, akiben egy cseppnyi ellenérzés is van a cigányokkal szemben, azonnal, kapát, kaszát akarjon ragadni, s ölni őket. Ebben jó Bayer Zsolt, ezt az embert tüntette ki Áder János, a magyar kormány. Ezt tűrik el azok, akiket cigányként kitüntettek. Mivel, sokuk a cigány hagyományok, a zene, a kultúra őrzéséért felelnek, néhányan pedig közülük valamilyen módon a cigányság témájával foglalkoznak- (Talán tájékozatlan vagyok, de nem tudok olyan kitüntetettről, aki más témakörben kutat, tevékenykedik, vagy alkot, alkotott – még nagyobb szégyen számukra az, ha nem mernek, nem akarnak megszólalni.

És el lehet bagatellizálni a dolgot, úgy, ahogy Joka Daróczi tette. Ám ez valójában egy önmagunkról, a cigányságról kiállított szegénységi bizonyítvány.

Itt volt, van a pillanat, hogy kiálljanak Magyarország legnagyobb kisebbségéért annak azon tagjai, akiket a többségi társadalom, illetve, annak az éppen regnáló elitje, valamiért, talán a munkásságáért, a tevékenységéért, az eredményeiért elismert.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2016. augusztus 25. 07:10
Kedves ÁVH-s csemete, hozzátok képest a Népszabadságos biciklist elütő részeg főszerkesztő egy visszavonult Teresa nővér. Jól jellemzi a HVG-t hazug bajai oktatófilm ezek vagytok ti patkányképűek. Ezek vagytok ti baszd meg Rácz elvtárs.
öszödibeszéd
2016. augusztus 25. 05:04
Tipikus ballib gyűlöletbeszéd. Ezek a beteg fazonok élvezettel és agresszívan nyilatkoznak arról, hogy ők áldozatok lennének. A terror egy nyugaton honos formája ez...
74bro
2016. augusztus 25. 04:35
Ne aggódj, jobb vagy mint a Zsolti. Neked ebben a pár sorban sikerül egyszerre uszítani a cigányokat és a magyarokat. Önkritika nélkül nem lehet másokat kritizálni, mert akkor ilyesmi jön ki belőle.
atila68
2016. augusztus 25. 00:52
Ki ez a kirekesztő aki a többség ellen uszít?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!