Elítéljük Bayer Zsolt elismerését

2016. augusztus 24. 08:04

Bayer Zsolt elismerése ismét rávilágít arra, hogy a jelenleg hatalmon lévő Fidesz régóta nem hajlandó elhatárolódni Bayer Zsolttól annak rasszista, xenofób, antiszemita és romaellenes megszólalásai ellenére sem.

2016. augusztus 24. 08:04
United States Holocaust Memorial Museum
United States Holocaust Memorial Museum

Magyarország nemzeti ünnepének alkalmából a magyar kormány egy tekintélyes állami elismeréssel, a Magyar Köztársasági Érdemrenddel jutalmazta Bayer Zsolt újságírót, a Fidesz régi tagját. Az elismerés azoknak jár, akik az ország szolgálatában, illetve az egyetemes emberi értékek gyarapítása terén kiváló eredményeket értek el. Bayer rasszista megszólalásairól, rendkívül provokatív antiszemita és romaellenes cikkeiről ismert a magyar médiában. Előfordult, hogy zsidókra »bűzlő végtermékként« utalt, a romákra pedig »állatként«, akinek »nem lenne szabad létezniük«.

Az állami díjakat Magyarországon a miniszterelnök és a köztársasági elnök ítéli oda. A kormány többször is hangsúlyozta »zéró tolerancia«-politikáját az antiszemitizmussal szemben. És mégis: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a zsidó ügyekkel foglalkozó kormánytag adta át a díjat Bayernek. A korábbi díjazottak tiltakozásával, díjuk visszaadásával kapcsolatban Lázár megismételte a kormány pozitív hozzáállását Bayer gyűlöletkeltő és rasszista megszólalásaihoz.

Bayer Zsolt elismerése ismét rávilágít arra, hogy a jelenleg hatalmon lévő Fidesz régóta nem hajlandó elhatárolódni Bayer Zsolttól annak rasszista, xenofób, antiszemita és romaellenes megszólalásai ellenére sem. Ez megkérdőjelezi azon Fidesz-támogatók hozzáállását, akik támogatásukat a rasszista, ultranacionalista, xenofób Jobbik által jelentett veszéllyel indokolták. Bayer rasszista kijelentései legalább annyira szélsőségesek, mint a Jobbikéi.

A kormányoknak felelőssége van abban, hogy küzdjenek a gyűlöletkeltő, erőszakra ingerlő beszéd ellen. Ez különösen igaz olyan országokra, mint Magyarország, ahol a holokauszt alatt állami segítséggel követtek el tömeggyilkosságot. Ha a Magyar Köztársasági Érdemrend valóban a az egyetemes emberi értékek gyarapítását ismeri el, akkor a miniszterelnök és Fidesz-vezető Orbán Viktornak, illetve Áder János elnöknek nincs más választása, mint hogy azonnal visszavonják Bayer Zsolt elismerését.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 320 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. augusztus 25. 14:44
Sulammit [Hozzászóló kiszűrése] 2016. augusztus 24. 16:32 Majd én mondok neked számokat. Az 1930-as népszámlálási adatok szerint 444 567 zsidó élt Magyarországon, vagyis a közel 8,7 millió lakosság 5,11%-a." nos Sulammit a holokauszt 14 évvel később történt, és közben rengeteg zsidó kivándorolt, ezért pontosabb adat kellene. "A magyar zsidóság, mintegy fele elpusztult a holokausztban." Akkor nézzük ezt is, mennyi az az elpusztult, hol pusztult el, milyen adatokból származik a valaminek a fele stb. stb. Ha lehet, konkrétumokat!
catalina9
2016. augusztus 25. 09:46
cuttingbothways https://www.youtube.com/watch?v=QoZBlr71I7w [Hozzászóló kiszűrése] 2016. augusztus 24. 18:45 "a zsidók uralják a médiát, s megakadályozzák a nyílt vitákat - nem más állítja ezt, mint a tekintélyes amerikai filmrendező, Oliver Stone" Aki amúgy zsidó." hát ő tudja..
áfonya
2016. augusztus 24. 17:54
Ballibsi elvtársak a kormánynak megakarják tiltani a kitüntetés adását ,ballib akarja megszabni ki kapjon.
catalina9
2016. augusztus 24. 16:16
Súlyos a helyzet: "Még az alaptörvényükben is megváltoztatták a szövegezést, amelyből így kikerült a "holokauszt" szó." Ronald Lauder
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!