Baj van!

2016. szeptember 01. 07:08

Ugyanis Bíró András, magyar író, költő, újságíró, műfordító nem adta vissza a keresztjét. Mi pedig kérdezzük, csendesen: Ennyire meg kellett lennie a száznak, hogy már semmi sem számít, elvtársak?

2016. szeptember 01. 07:08
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Bádog

Most, hogy már százig összehisztiztétek, összetelefonáltátok, kizsaroltátok a listátokat, és így elértétek, hogy immáron mindössze 14-szer annyian nem adták vissza, mint ahányan visszaadták, megkeresett néhány illetékes, és a tudomásomra hozta a következő információt:

Itt van ugye ez a lista, az indexen elérhető, állandóan frissül (néhány napja már nem), az a címe, hogy »Ők adják vissza a kitüntetésüket Bayer Zsolt lovagkeresztje miatt«. Gyorsan be is másolom ide az eredeti, indexes listát, de csak a 47-ik névig, íme. (…)

Itt kell megállnunk, a 47. névnél. Ugyanis Bíró András, magyar író, költő, újságíró, műfordító nem adta vissza a keresztjét. Bíró András, a kitüntetés birtokosa, Érd díszpolgára, ez év június 27-én elhunyt. Sajnos nem állt módjában visszaadni a lovagkeresztjét. Ám ha módjában állt volna, akkor sem adta volna vissza, miképpen erről családtagja volt szíves engem tájékoztatni, ugyanis Bíró Andrást nem a visszaadók-féle ember volt. És arról is tudomásom van, hogy a család utólag, az indexen megjelent listáról tudta meg, hogy a halott lovagkeresztes visszaadta a keresztet.

A család ebből kifolyólag már fel is szólította az indexet, hogy azonnal vegyék le Bíró Andrást a listáról.

Mi pedig kérdezzük, csendesen: Ennyire meg kellett lennie a száznak, hogy már semmi sem számít, elvtársak?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 296 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. szeptember 02. 09:55
recseg ropog a látványlibsi kalyiba, omlik a tető, hasadnak az oszlopok..
holder
2016. szeptember 01. 22:32
http://index.hu/belfold/2016/09/01/helyreigazitas_lovagkereszt/
holder
2016. szeptember 01. 22:32
INDEX "A Bayer Zsoltnak adományozott lovagkereszt miatt az állami kitüntetéseiket visszaadó személyek listáját tartalmazó cikkünkbe pár napja egy másik laptól átvett, téves információ került. A valóságban nem az író, költő, műfordító Bíró András adta vissza a 2003-ban kapott lovagkeresztjét, hanem az emberi jogi aktivista Bíró András a 2006-ban kapott tisztikeresztjét. Az irodalmár Bíró András idén júniusban hunyt el, 93 évesen. A hibáért családja és az olvasók elnézését kérjük" http://mandiner.hu/cikk/20160901_bayer_zsolt_baj_van Tévedni emberi dolog, beismerni és kijavítani azt joggal elvárható. Megtörtént. De ezt az "elvtárs" dolgot nem értem. Bayer Zsolttól, a Népszabadság egykori főmunkatársától elég furcsán hangzik.
Tőzeg Áfonya
2016. szeptember 01. 21:47
Nem hiszem, hogy ezt neked kellett volna észrevenned Zsolt! A kitüntetést pedig elsősorban párt hűségedért kaptad mint sok százan előtted. Nincs ezzel semmi baj!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!