A baloldalé a nyugati sajtó

2016. október 18. 09:30

Ausztriában az újságírók nyolcvan-kilencven, Németországban hetven-nyolcvan százalékban baloldaliak. Nemcsak Magyarország tekintetében foglalnak el baloldali pozíciót egy vitában, de minden más kérdésben is. Legyen az bevándorlás, migráció, gazdaság. Interjú.

2016. október 18. 09:30
Andreas Unterberger
Magyar Hírlap

– Hogyan értelmezzem azt, hogy október 13-án a tényekre támaszkodó cikket mert írni a blogján az osztrák tulajdonos által felfüggesztett Népszabadságról?

– Egyáltalán nem értem a kérdését. Ugyanis az elmúlt negyven évben ez volt a munkám. Cikket írni tények alapján. Úgy tanultam, hogy ezt hívják az újságírószakma lényegének.

– Ezt azért kérdezem, mert az osztrák sajtó eddig a Népszabadság esetében feltételezések, vádak és a magyarországi balliberálisok összeesküvés-elméleteit visszhangozva írta minden cikkét.

– Igen. Ezt csinálják. Nemcsak Ausztriában, hanem jórészt Németországban is, ahol az újságírók ugyancsak baloldali társaság. Nemcsak Magyarország tekintetében foglalnak el baloldali pozíciót egy vitában, de minden más kérdésben is. Legyen az bevándorlás, migráció, gazdaság. Ausztriában az újságírók nyolcvan-kilencven, Németországban hetven-nyolcvan százalékban baloldaliak.

(...)

– Azt azért ismerjük el, hogy Magyarország esetében az osztrák és nyugati sajtó különösen hajlamos bármi rosszat írni, ha az országot nem balliberális koalíció irányítja. Rosszul látom?

– Ausztriában és több más nyugati országban számosan élnek olyanok, akik Magyarországról vándoroltak ki, és szoros kapcsolatokat ápolnak a magyarországi balliberális barátaikkal. Ők a Népszabadság ügyében azonnal megindították itt a kampányt. Mint Paul Lendvai.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2016. november 16. 14:56
Tárgyilag téved . Az Új Emberben lehet/ett/ olvasni papi csalásról , pedofil témáról , egyházkritikus témáról , méghozzá alázatos-tárgyilagos módon .
péterx
2016. november 16. 14:55
Nem , csak a nyelvtudást szinten kell tartani...
tango47
2016. november 09. 23:00
Nyugat-Európában a háború után nagyon erős volt a baloldal, különösen Olaszországban és Franciaországban. Emlékszünk micsoda sztárok voltak Sartre és Simone de Beauvoir. Aztán jött a magyar 56, ami egy komoly mélyütést vitt be nekik. Manapság gyakorlatilag a teljes "haladó világ" az USÁ-tól kezdve egy újfajta militáns liberális-baloldali befolyás alatt áll, és ők harsogják, hogy nálunk sérül a sajtószabadság.
balbako_
2016. október 25. 19:41
Nagyon meg vannak félemlítve az emberek, mert az egzisztenciájuk múlik azon, hogy mit mondanak, hogyan beszélnek. Nagyon jó kapcsolat és bizalom kell ahhoz, hogy egy nyugati ember meg merjen nyílni. És akkor ömlik a panasz, a jajgatás megállíthatatlanul. Én német, osztrák és holland emberekkel beszéltem akiknek rohadtul teli van a puttonyuk a saját "demokráciájukkal". Itthon bárki bármit mondhat - mond is - minden következmény nélkül, de csak az Antall Boross és a három Orbán kormány idején. Hány értelmiségit üldöztek el a katedrájáról, martak el az újságírástól, vagy tiltották be darabjait, mind az egyik legjelentősebb magyar drámaíróval Csurka Istvánnal tették. Lefasisztázták ezzel partvonalon kívülre tették. Ugyanez még mindig működik nyugaton. Lefasisztáznak, még le is csukhatnak! Úgyhogy nekem ne Putyinozzon Erdogánozzon, főleg ne Orbánozzon senki, mert a tények mást mutatnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!